Kasdien patiriamas orgazmas gali apsaugoti nuo prostatos vėžio

Harvardo medicinos mokykloje buvo atlikti tyrimai, kurie parodė, kad vyrams, kuriems virš keturiasdešimt ir kurie orgazmą patiria kiekvieną dieną, yra mažesnė tikimybė susirgti prostatos vėžiu, rašo „The Telegraph“.

Pagal atliktą tyrimą, vyrams, kuriems keturiasdešimt metų ir daugiau, kasdienis orgazmas gali sumažinti prostatos vėžio riziką net daugiau nei 20 procentų.<br>Pixabay nuotr.
Pagal atliktą tyrimą, vyrams, kuriems keturiasdešimt metų ir daugiau, kasdienis orgazmas gali sumažinti prostatos vėžio riziką net daugiau nei 20 procentų.<br>Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2015, 6:26 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 11:42 PM

Pagal atliktą tyrimą, vyrams, kuriems keturiasdešimt metų ir daugiau, kasdienis orgazmas gali sumažinti prostatos vėžio riziką net daugiau nei 20 procentų.

Harvardo medicinos mokylos tyrimuose dalyvavo 32 tūkstančiai sveikų vyrų, kuriems virš 18 metų, ir beveik 4 tūkstančiams iš jų nustatyta galima prostatos vėžio rizika.

Mokslininkai nustatė, kad 40-49 metų vyrai, kurie ejakuliaciją patiria bent 21 kartą per mėnesį, 22 procentais sumažina savo riziką susirgti prostatos vėžiu nei tie, kurie ejakuliaciją patiria vos 4 ar 7 kartus per mėnesį.

„Kol šie duomenys yra labiausiai įtikinantys ejakuliacijos nauda prostatos vėžio rizikai sumažinti, jie vis dar turi būti stebimi ir atsargiai interpretuojami“, – sakė Harvardo medicinos mokyklos daktarė Jennifer Rider.

Pernai Monrealio universiteto atlikti tyrimai parodė, kad vyrai, kurie mylėjosi su daugiau nei 20 moterų, riziką susirgti agresyvia prostatos vėžio forma sumažino 19 procentų.

Tačiau kai tyrimui vadovaujančios daktarės Marie-Elise Parent buvo paklausta, ar visuomenės sveikatos atstovai turi rekomenduoti vyrams permiegoti su kuo didesne dalimi moterų, ji atsakė, kad tokios išvados jie nedaro.

Kiekvienais metais Didžiojoje Britanijoje 41 tūkstančiams vyrų yra diagnozuojamas prostatos vėžys ir 11 tūkstančių iš jų nuo šios ligos miršta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.