Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kiek kartų per savaitę mylitės? Štai ką tai reiškia

Seksas – tai malonumas, jaudulys, ypatingi potyriai. Jis – tonizuoja, ramina ir atpalaiduoja, o taip pat daro poveikį mūsų sveikatai.

Jeigu anksčiau mums įrodinėjo, kad mylėtis 3 kartus per savaitę yra idealu, tai šiandien teigiama, kad kuo daugiau tų kartų mūsų gyvenime – tuo geriau.<br>123rf nuotr.
Jeigu anksčiau mums įrodinėjo, kad mylėtis 3 kartus per savaitę yra idealu, tai šiandien teigiama, kad kuo daugiau tų kartų mūsų gyvenime – tuo geriau.<br>123rf nuotr.
Jeigu anksčiau mums įrodinėjo, kad mylėtis 3 kartus per savaitę yra idealu, tai šiandien teigiama, kad kuo daugiau tų kartų mūsų gyvenime – tuo geriau.<br>123rf nuotr.
Jeigu anksčiau mums įrodinėjo, kad mylėtis 3 kartus per savaitę yra idealu, tai šiandien teigiama, kad kuo daugiau tų kartų mūsų gyvenime – tuo geriau.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-09-25 15:53, atnaujinta 2017-10-13 19:30

Kalbant apie seksą, paprastai pirmiausia akcentuojama jo kokybė. Ar mums gerai lovoje, ar pavyko patirti orgazmą, ar vyras buvo atidus moteriai. Laikoma, kad kuo labiau seksas partneriams patiks, tuo daugiau duos ir naudos jų sveikatai.

Ir tik visai neseniai ekspertai padarė išvadą: sveikatos stiprinimui reikšmės turi ne tik sekso kokybė, bet ir pati jo kiekybė. Jeigu anksčiau mums įrodinėjo, kad mylėtis 3 kartus per savaitę yra idealu, tai šiandien teigiama, kad kuo daugiau tų kartų mūsų gyvenime – tuo geriau.

Taigi, kiek kartų per savaitę mylitės?

1 kartą

Net ir tokie reti intymūs pabendravimai teigiamai veikia jūsų sveikatą. Pailsėjus dvasiškai ir fiziškai pagerėja savijauta, pakyla nuotaika, pagerėja miego kokybė.

Mokslininkai iš Naujojo Džersio atrado, kad per seksą organizme padidėja hormono oksitocino gamyba. Pastarasis padeda įveikti nemigą, praktiškai garantuoja malonius sapnus. Be to, oksitocinas turi didelės įtakos svoriui, reguliuoja apetitą. Tai reiškia, kad lengviau išlaikyti geras kūno formas.

2 kartus

Poros, kurios viena kitą apdovanoja malonumais dukart per septynias dienas, gerai apsaugotos nuo sezoninių peršalimų. Jų organizmas išskiria iki 30 proc. daugiau imunoglobulino – specialaus baltymo, kuris sėkmingai kovoja su peršalimo ligomis, stiprina imunitetą. Todėl atėjus rudeniškoms darganoms nepamirškite išrašyti savo mylimam žmogui šios pikantiškos profilaktinės priemonės.

3 kartus

Norite atrasti raktą į vyri širdį? Pasirūpinkite jo širdies sveikata. Tuo pačiu sveikatos įgysite ir sau. Mylintis 3 kartus per savaitę net 50 proc. sumažėja daugybės širdies ligų rizika tiek vyrams, tiek moterims. Žmones, gyvenančius aktyvų lytinį gyvenimą, rečiau ištinka širdies priepuoliai.

4 kartus

Dailiosios lyties atstovės, kurios mėgaujasi meilės malonumais 4 kartus per savaitę, atrodo 5-7 metais jaunesnės už savo bendraamžes, nustatė Škotijos mokslininkai. Visa esmė – išorinis patrauklumas. Kai pasiekiamas orgazmas, organizme gaminasi augimo hormonas. Jis teigiamai veikia odos, plaukų, nagų sveikatą. Suprantama, jeigu tuo pačiu nepamirštate teisingai maitintis ir bent retkarčiais apsilankote sporto salėje. Tačiau sutikite – intymios glamonės 4 kartus per savaitę taip pat yra puiki treniruotė.

5 kartus

Intymus bendravimas – neatskiriama jūsų gyvenimo dalis, ir tai puiku. Partneriai, kurie dažnai vienas kitą pamalonina, nebijo reikšti švelnumo, dovanoti glamones ir patys gauti jas, visada pilni energijos ir optimizmo. Sociologai patvirtino, kad jų gyvenimas pilnas laimės ir tikėjimo gražia ateitimi.

Ir dar vienas puikus faktas. Tokie žmonės – neįkainojami darbuotojai, jų darbingumas – pavyzdys daugeliui kolegų. Visus darbus jie atlieka lengvai, jiems nėra poreikio neštis darbų į namus, ir visai ne todėl, kad jų planai vakarui kitokie.

6 kartus

Jeigu nežinote, kaip pakelti intelektą – padarykite „tai“. Tą ypač ragina daryti Nyderlandų mokslininkai. Atlikę daug tyrimų jie padarė išvadą, kad geras seksas 6 kartus per savaitę yra ne tik malonu, bet ir naudinga smegenims. Jis esmingai išplečia mūsų suvokimo ribas ir didina intelektą.

Dėl tokio netikėto poveikio turime dėkoti hormonams, kurie euforijos su partneriu akimirką išsiskiria mūsų smegenyse. Būtent šie hormonai turi unikalią savybę – didinti intelektinį potencialą. Taigi, jei norite pakelti savo intelektą – skambinkite draugui. Romantiškas vakaras prie žvakių – puiki enciklopedijos skaitymo alternatyva.

7 kartus

Panašu, kad lovoje praleidžiate visą savo laisvalaikį – ir tai iš tiesų puiku. Seksas kiekvieną dieną – pusryčiams, pietums ar vakarienei – pats geriausias desertas, kokį tik galima įsivaizduoti. Mokslininkai iš Kalifornijos tai patvirtina.

Vyrai ir moterys, kurie tapę vienas kitam didžiausiu gyvenimo džiaugsmu ir prasme, labai retai kenčia nuo padidėjusio nerimo ir streso. Jų gyvenimas pilnas ryškių spalvų ir nuostabių meilės akimirkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.