Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Moteris papasakojo, ką reiškia gyventi su vyru, neturinčiu penio

Ką reiškia būti susižadėjus su vyru, neturinčiu penio? Šis provokuojantis klausimas buvo užduotas Fedrai Fabian, Didžiojoje Britanijoje gyvenančiai vengrų kilmės moteriai. Jos seksualinis gyvenimas tapo viešų diskusijų klausimu po to, kai jos vaikinas Andrew Wardle’as pasirodė dokumentinėje laidoje.

Planuojama, kad jau 2016 m. A.Wardle’as galės džiaugtis normaliu gyvenimu su savo mylimąja.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Planuojama, kad jau 2016 m. A.Wardle’as galės džiaugtis normaliu gyvenimu su savo mylimąja.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2015, 6:15 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 1:51 AM

Discovery Networks pristatė būtent jam skirtą laidą, pavadintą „Vyras be penio“. Joje pasakojama, kad A.Wardle’as gimė su retu apsigimimu – šlapimo pūslės ekstrofija – kuris sąlygoja priekinės apatinės pilvo sienelės ir priekinės šlapimo pūslės sienelės neišsivystymą. Kitaip tariant, šlapimo pūslės dalis atsiduria išorėje, o penis nesusiformuoja.

Metų metus slėpęs šią savo negalią, A.Wardle’as galų gale nusprendė atsiverti, ypač dėl to, kad pradėjo operacijų ciklą, skirtą šiam apsigimimui pašalinti. Kartu su juo dokumentikos kūrėjai lankėsi ligoninėje, kur gydytojai aptarinėjo, kaip iš rankos paėmus raumenis ir odą suformuoti funkcionuojantį organą.

Planuojama, kad jau 2016 m. A.Wardle’as galės džiaugtis normaliu gyvenimu. O kol kas jo sužadėtinei F.Fabian, kuri dirba asmenine apsipirkimų konsultante, buvo pateikti keli asmeniški klausimai apie jos gyvenimą ir santykius.

– Kaip susipažinote su Andrew?

– Kartu dirbome vasarnamių komplekse.

– Ar jums pradėjus susitikinėti jis greitai pasakė apie savo būklę? Ir kaip jis tai pristatė?

– Iš pradžių jis mėgino užsiminti, bet nėra lengva apie tai kalbėti. Nebūna ir tinkamos progos. Pamėginsiu paaiškinti paprasčiau. Įsivaizduokit, kad dėl kokios nors ligos, kuri nėra jūsų kaltė, negalit turėti vaikų. Ir pradedat susitikinėti su kažkuo, kas jums tikrai rūpi, galbūt net įsimylit tą žmogų. Taigi, turit jam pasakyti apie savo problemą. Natūralu, kad bus labai baisu tai padaryti, nes praeityje jau esate nudegę, jūsų santykiai sugriūdavo būtent dėl to.

Andrew bandė man tai pasakyti pirmaisiais mūsų pažinties mėnesiais, tačiau taip ir nesugebėjo. Galų gale jis man prasitarė naktį prieš šiai žiniai atsiduriant laikraščiuose. Jis nebegalėjo taip gyventi ir nenorėjo, kad sužinočiau iš spaudos, o ne iš jo. Tas pokalbis buvo labai sunkus mums abiems.

– Ar jūsų draugai ir šeima žino apie Andrew bėdas, ar visgi laikote tai paslaptyje?

– Mano šeima sužinojo iškart po to, kai Andrew prisipažino, tačiau tikrai neprasitariau visiems draugams. Nelabai norim apie tai kalbėti. Mano mama kartais paklausia, kaip jis laikosi, ar jau žinome galutinės operacijos datą. Andrew mano šeimoje yra mylimas už tai, koks nuostabus, linksmas ir stiprus žmogus yra.

– O kokia buvo jūsų pirminė reakcija?

– Jei nuoširdžiai, trumpam netekau amo. Buvau priblokšta, tačiau susiėmiau ir pasakiau jam, kad kartu padarysime viską, kad išspręstume jo problemą. Turiu pabrėžti ir tai, kad mūsų santykiai prasidėjo kitaip negu iki tol buvę, nes Andrew nuo pat pradžių tikėjosi, kad operacija sugrąžins jam sveikatą. Visada žinojau apie operaciją, todėl mums tai buvo savotiška šviesa tunelio gale.

– Kaip manote, kokią įtaką ši negalia daro jūsų santykiams, atmetus akivaizdų seksualinį aspektą?

– Pirmieji dveji metai buvo labai sunkūs. Mes daug ginčydavomės, negalėjom rasti bendros kalbos. Kol neatsivėrėme vienas kitam, net negalėjau įvardinti, kas yra negerai. Bet jei tikrai myli, nesvarbu kaip, kelią į širdį įmanoma atrasti. Mūsų santykiai buvo būtent tokie.

– Ar jūsų seksualinio gyvenimo kitos moterys galėtų pavydėti? O galbūt vyrai galėtų iš jo pasimokyti?

– Mūsų tarpusavio bendravimas daug atviresnis, betarpiškas. Dėl akivaizdžių priežasčių negalime tiesiog nustumti visų nesutarimų ir šokti į lovą susitaikyti. Negalime palikti problemų, todėl jas sprendžiame.

– Ar jau kalbėjote apie santuoką ir vaikus?

– Taip. Nuo šių metų sausio esame susižadėję, tačiau dar neplanuojame vestuvių. Yra vienas svarbus dalykas, kurį turime padaryti prieš tai.

– Ar dėl savo būklės Andrew atlaidesnis jūsų trūkumams?

– Nemanau, kad tai padeda jam geriau suprasti kitus ar verčia būti nuoširdesniu. Andrew labai atviras, savo nuomonės nelaiko vien sau. Jo teisingumo supratimas labai stiprus, o viduje jis tikrai nuoširdus.

– Koks jausmas jus apėmė sužinojus, kad vienam vyrui su persodintu peniu pavyko apvaisinti moterį? Aišku, jei girdėjote apie tai.

– Neteko to girdėti, bet labai džiaugiuosi už juos! Linkiu ilgo ir laimingo šeimyninio gyvenimo!

– Nuo kokių klausimų labiausiai pavargstate?

– Tokių nėra. Mane nejaukiai jaustis verčia tik labai asmeniški klausimai. Aišku, suprantu, jog mūsų situacija unikali ir žmonės nori žinoti. Andrew bando padėti kitiems, o aš jį palaikau kaip tik galiu. Tačiau kartais man visko būna gana. Atrodo nenormalu kalbėti su nepažįstamaisiais apie savo asmeninį gyvenimą, problemas, baimes.

– Ar atkreipėte dėmesį, kokia buvo visuomenės reakcija į laidą apie jūsų sužadėtinį?

– Nesidomėjau diskusijomis. Tai nėra mūsų normalaus gyvenimo dalis. Tikiuosi, kad kažkam ši laida padės nenuleisti rankų ir ieškoti išeičių iš panašių problemų.

Parengė Kornelija Dūdaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.