Vyrų pasąmonėje užkoduota programa: štai kokios moterys jiems patinka

Galime apsimesti nenugalimais romantikais, tačiau esame tik labai socialūs gyvūnai, turintys savus įpročius ir elgesio bruožus. Kaip paukščiai renkasi porą pagal plunksnų spalvas, taip mes irgi atkreipiame dėmesį į kūnus. Mokslininkai teigia, kad moterys su lieknu liemeniu ir plačiais klubais vyrams patinka žymiai labiau. Bet kodėl?

 Apvalumai vyrus traukia tikrai ne be priežasties – to mus išmokė evoliucija. <br> 123rf nuotr.
 Apvalumai vyrus traukia tikrai ne be priežasties – to mus išmokė evoliucija. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2019, 6:44 PM

Apvalumai vyrus traukia tikrai ne be priežasties – to mus išmokė evoliucija. Norėdami pratęsti savo rūšies gyvenimą, turime susirasti porą ir susilaukti palikuonių. Ir kiek įmanoma daugiau. Žinoma, socialinis mūsų būdas ir mokslo laimėjimai tą „kiek įmanoma daugiau“ apkarpė iki 2-3 vaikų, tačiau esmė liko ta pati – mes esame užprogramuoti ieškoti partnerių ir užsiimti seksu..

Apvalumai simbolizuoja du dalykus – sveikatą ir vaisingumą. Krūtys, klubai, veido bruožai – visi šie kūno bruožai gali parodyti, kuri moteris yra subrendusi, vaisinga ir sveika. Tai yra, kuri gali išnešioti ir užauginti vaiką. Tai yra esminė priežastis, kodėl vyrams patinka platūs klubai ir liekni liemenys – sveikata ir vaisingumas. Vyrai to gali ir nežinoti, tačiau jie taip yra užprogramuoti. Bet mokslininkai teigia, kad toks paaiškinimas yra kiek per daug primityvus.

Reikalas tas, kad nors krūtys, klubai ir kiti kūno bruožai demonstruoja moters sveikatą, būtent klubų ir liemens santykis yra labai tikslus vaisingos moters indikatorius. Klubų ir liemens santykis staiga išauga, kai moteris subręsta. Jis ryškiai pasikeičia, kai moteris yra nėščia. Vėliau su amžiumi klubų ir liemens santykis po truputį ima mažėti.

Taip pat reikėtų nepamiršti ir kodėl moterys turi platesnius klubus. Dubens kaulų struktūra, skirta gimdymui, yra tik dalis priežasties, kodėl moterų klubai yra tokie platūs. Iš tikrųjų, tai lemia ne kaulai, o riebalai. Moterų kūnai riebalus įprastai kaupia sėdmenų srityje ir aplink klubus. Šie riebalai deginami paskutiniai – moterys žino, kad numesti svorį nuo šios srities yra sunkiausia. Tačiau taip irgi yra ne be reikalo – nėštumo ir žindymo metu jie tampa ilgųjų grandinių nesočiųjų riebalų rūgščių šaltiniu, reikalingu vaiko smegenų vystymuisi. Iš tikrųjų, tyrimai rodo, kad moterys su geresniu klubų-liemens santykiu ir jų vaikai geriau pasirodo kognityvinių įgūdžių testuose.

Žmonių poravimasis yra labai įdomi biologinių tyrimų sritis. Regis, mes patys tai turėtume intuityviai žinoti, tačiau esame taip atskirti nuo savo gamtinio prado, kad patys negalime įvardinti priežasčių, kodėl mus traukia vieni ar kiti priešingos lyties bruožai. Tas klubų ir liemens santykis, paprastai tariant, nurodo sveikatą ir vaisingumą, tačiau, kaip rodo tyrimai, gali padėti užtikrinti aukštesnius būsimo vaiko intelektinius gebėjimus.

Kita vertus, ir moterys, kurios neatitinka to idealaus klubų-liemens standarto, neturėtų būti nusivylusios. Šiais laikais kultūra nugali būtų gamtinį pradą, o medicina išsprendė daug problemų, susijusių su sveikata ir vaikais. Todėl vyrai dažniau dėmesį atkreipia į asmenybę, o ne į standartines kūno savybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.