Įspėja keliautojus: šiose valstybėse romantiškas laikas dviese gali stipriai apkarsti

Nenuilstamai artėja vasara, o kartu su ja – atostogos. Daugelis porų šiltuoju metų laiku renkasi išvykas į egzotiškus kraštus, Europą neretai keičia Azijos, Afrikos žemynai. Vis dėlto, ne visi žino, kad kai kuriose valstybėse galioja tam tikros taisyklės, kurių nesilaikant romantiškas laikas dviese gali smarkiai apkarsti.

 Kelionių ekspertai išskiria, jog didžiausi pavojai kyla nesusituokusioms poroms. <br> 123rf nuotr.
 Kelionių ekspertai išskiria, jog didžiausi pavojai kyla nesusituokusioms poroms. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 1:45 PM

Sekso ir erotinių prekių parduotuvė „Fantazijos.lt“ informuoja, kuriose šalyse ir miestuose įsimylėjėliams reikėtų elgtis atsargiau.

Kelionių ekspertai išskiria, jog didžiausi pavojai kyla nesusituokusioms poroms. Turbūt daugelis prisimena legendino futbolininko Cristiano Ronaldo šeimoje neseniai kilusį skandalą, kai šiam pasirašius kontraktą su Saudo Arabijos futbolo komanda „Al-Nassr“, kilo nemažai klausimų dėl gyvenimo kartu su savo sužadėtine Georgina Rodriguez.

Galų gale, nesusituokusiai porai buvo leista gyventi drauge su savo atžalomis vienuose namuose teigiant, jog Saudo Arabijoje tokie griežti įstatymai nesusituokusių porų atžvilgiu nebegalioja. Vis dėlto, keliautojams skirtuose naujienų portaluose skelbiama, jog gyvenimą kartu prieš vedybas griežtai reglamentuoja Indonezijos įstatymai: tiems, kurie ryžtasi rizikuoti, gresia kalėjimas iki vienerių metų.

Aistrą apribojančios taisyklės galioja ir kitose valstybėse, kuriose didžiąją gyventojų daugumą sudaro islamą išpažįstantys piliečiai. Seksas už santuokos ribų draudžiamas Katare, Malaizijoje, Pakistane. Nors įstatymai nuolatiniams valstybių gyventojams paprastai yra griežtesni nei turistams, rizika būti nubaustiems išlieka. Be to, svarbu pabrėžti, jog ne visi draudimai yra apibrėžti įstatymu: kadangi islamiškose Rytų valstybėse įprastai vyrauja gerokai konservatiškesnės gyventojų pažiūros nei Vakaruose, dažnai negatyviai žvelgiama ir į atviresnę moterų aprangą.

Griežtesnių nuostatų paisoma ir valstybėse, kuriose daugumą sudaro kitų religijų atstovai. Apsistojus Singapūro viešbutyje su vaizdu į gatvę ar kitą viešą erdvę apsinuoginusiam (vilkint apatinius ar bikinį) prie lango geriau nesirodyti – kūno demonstravimas privačiose, bet viešai matomose vietose Singapūre traktuojamas kaip viešojo padorumo bei tvarkos pažeidimas. Japonijoje vis dar nemažu tabu laikomi pornografiniai filmai, apsinuoginusių žmonių atvaizdai.

Nors mėgautis meile Europoje leidžiama kone į valias, kai kuriose šalyse galioja kiek kitokie, su seksualiomis ar romantiškomis pramogomis susiję draudimai. Pavyzdžiui, Islandijoje yra uždrausti striptizo klubai, istorinėse Graikijos vietose draudžiama avėti aukštakulnius batelius. Daug kalbų susilaukė prieš dešimtmetį Austrijos sostinėje Vienoje įsigaliojęs draudimas bučiuotis viešajame transporte.

Ne išimtis ir Londonas – Didžiosios Britanijos sostinėje draudžiama mylėtis ant stovinčio motociklo. Ši taisyklė sukurta dar po Antrojo Pasaulinio karo – namo grįžę karininkai itin mėgdavo ant karinių motociklų linksmintis su savo mylimosiomis.

Prieš keletą metų sudarytas pasaulinis sekso žaislų naudojimo reitingas, kuriuo tokio tipo žaislų paklausa buvo matuojama atsižvelgiant į jų paieškas internete, rodo, jog labiausiai sekso žaislais domisi Skandinavijos valstybių gyventojai: danai ir švedai. Kiek mažesnis susidomėjimas sekso žaislais pastebėtas Grenlandijoje, Jungtinėse Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Nyderlanduose, Bulgarijoje, Italijoje, Australijoje bei Rumunijoje.

„Outrage“ skelbia, jog Suomijoje, Jungtinėse Valstijose bei Pietų Afrikoje populiariausias sekso žaislas yra penio pompa, o Izraelyje – antrankiai. Australijoje, Brazilijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Indonezijoje, Airijoje, Nyderlanduose, Naujojoje Zelandijoje, Singapūre, Tailande bei Jungtinėse Karalystėje didžiulio susidomėjimo sulaukia penio žiedai, kai Honkoge labiausiai mėgstamos yra vibruojančios kelnaitės. Sekso žaislai vis labiau populiarėja ir Lietuvoje. „Fantazijos.lt“ atstovai nurodo, jog lietuviai daugiausia perka vibratorius bei masturbatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.