JAV bus išleistas pašto ženklas su S.Jobso atvaizdu

JAV bus išleistas kolekcinis pašto ženklas su kompanijos „Apple“ steigėjo Steve'o Jobso atvaizdu, teigiama JAV pašto tarnybos USPS dokumente, kurį publikuoja laikraštis „The Washington Post“.

Kitąmet S.Jobsui, mirusiam 2011 metais, būtų sukakę 60 metų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kitąmet S.Jobsui, mirusiam 2011 metais, būtų sukakę 60 metų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2014, 3:05 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:41 AM

Pasiūlymui išleisti pašto ženklą su S.Jobsu jau pritarta, bet pats ženklo dizainas dar kuriamas. Prognozuojama, kad pašto ženklas pasirodys 2015 metais. Kitąmet S.Jobsui, mirusiam 2011 metais, būtų sukakę 60 metų.

Be to, 2015 metais planuojama išleisti pašto ženklą su muzikantais Elvis Presley ir Jamesu Brownu, taip pat aktore Ingrid Bergman. Be to, ketinama išleisti ženklų su buvusiais JAV prezidentais George'u Bushu vyresniuoju, George'u W.Bushu ir Billu Clintonu. Planuojama išleisti ir atmintinį ženklą su dabartiniu šalies prezidentu Baracku Obama. Pastarųjų ženklų sukūrimo data dar nepatikslinta.

Nuo 1957 metų JAV pašto tarnybai pasiūlymus dėl pašto ženklų su vieno ar kito garsaus žmogaus atvaizdu gali teikti bet kuris JAV gyventojas. Specialusis komitetas svarsto visus pateiktus pasiūlymus ir tvirtina tuos, kurie pripažįstami šiuolaikiškais, įdomiais ir švietėjiškais. Komiteto narius renka USPS vadovybė, jie yra paprasti piliečiai ir nėra tarnybos darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.