„MWC 2014“: Žmonijos mįsles gvildens „Android“ telefonų armija

Barselonoje vykstančiame mobiliųjų technologijų kongrese „Mobile World Congress 2014“ bendrovė HTC pristatė „HTC Power To Give“ iniciatyvą, kurios tikslas – sukurti superkompiuterį, išnaudojant visų su „Android“ operacine sistema veikiančių išmaniųjų telefonų pajėgumus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2014, 12:30 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:08 PM

Šiuo metu bandomojoje stadijoje esančio projekto tikslas – paskatinti išmaniųjų telefonų savininkus išnaudoti nenaudojamus savo telefonų pajėgumus bei taip prisidėti prie visuomenei svarbių problemų sprendimo. „Power To Give“ iniciatyva siekiama padėti kovoje su vėžiu, AIDS, Alzheimerio ir kitomis ligomis, gėlo vandens prieinamumo visame pasaulyje užtikrinimu, nežemiškos gyvybės paieškos ir kt.

Iniciatyva plėtojama kartu su dr. Davidu Andersonu iš Kalifornijos universiteto Berklyje. Tikimasi, kad šis projektas taps didžiausia pasaulyje savanoriškos kompiuterijos iniciatyva ir padės išnaudoti išmaniųjų telefonų informacijos apdorojimo galimybes.

Apskaičiuota, kad milijonas „HTC One“ išmaniųjų telefonų savo informacijos apdorojimo pajėgumais prilygtų vienam iš 30-ies galingiausių pasaulio superkompiuterių. Tai galėtų reikšmingai sutrumpinti tyrimų trukmę mėnesiais, metais ir net dešimtmečiais. Palyginimui, bendrovės IBM „World Community Grid“ iniciatyva, kurios dalyviai gali paaukoti neišnaudojamas savo kompiuterio, planšetės ar išmaniojo telefono galimybes mokslinei informacijai apdoroti, tyrėjams jau padovanojo beveik 900 tūkst. metų laiko mokslinių tyrimų medžiagos apdorojimui.

„Kol kas mes svarstėme apie milijono „HTC One“ išmaniųjų telefonų įtaką šiam projektui, tačiau vien per praėjusius metus pasaulyje buvo pagaminta apie 780 milijonų išmaniųjų telefonų su „Android“. Tad belieka tik įsivaizduoti šio projekto potencialą ir reikšmę mūsų vaikams, išnaudojus didžiąją dalį pajėgumų“, – sakė viena iš HTC vadovių Cher Wang.

„Tai yra revoliucinis projektas, tapsiantis didžiausia pasaulyje savanoriškos kompiuterijos iniciatyva. Jis turės reikšmingos įtakos visam pasauliui dar daugelį metų“, – sakė D.Andersonas.

Prisijungti prie „HTC Power To Give“ bus galima atsisiuntus nemokamą projekto aplikaciją iš „Google Play“ parduotuvės bei pasirinkti tyrimų programą, kuriai bus skiriami neišnaudojami telefono ištekliai. Mokslinę informaciją išmanieji apdoros tuomet, kai bus įkraunami bei prijungti prie belaidžio interneto.

Iš pradžių prie iniciatyvos galės prisijungti „HTC One“ šeimos ir „HTC Butterfly“ bei „HTC Butterfly S“ savininkai. Aplikaciją pritaikyti visiems su „Android“ veikiantiems išmaniaisiais numatoma per artimiausią pusmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.