Kibernetinių grėsmių žemėlapyje žybsi ir Lietuvos didmiesčiai

„Kaspersky Lab“ išleido paslaugą, kuri demonstruoja realiuoju laiku visame pasaulyje vykstančius kibernetinio saugumo incidentus. Vaizduojamų grėsmių kategorijose – kenkėjiški objektai, aptikti tiesiogiai ir atlikus kompiuterio skenavimą, taip pat pašto ir interneto antiviruso suveikimo metu aptiktos programų grėsmės bei tinklo atakos.

„Kaspersky“ vertinimu, Lietuva pagal kibernetinių grėsmių kiekį užima 70 vietą pasaulyje.
„Kaspersky“ vertinimu, Lietuva pagal kibernetinių grėsmių kiekį užima 70 vietą pasaulyje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:48 PM

Šiuolaikiniame kibernetinių grėsmių pasaulyje naujiems virusams ar brukalams išplatinti pakanka vos kelių minučių.

„Kiekvieną dieną „Kaspersky Lab“ apdoroja per 300 tūkst. kenkėjiškų objektų. Pavyzdžiui, prieš trejus metus šis skaičius buvo 70 tūkst. Beje, antivirusinės technologijos taip pat nestovi vietoje ir mes nesunkiai susidorojame su šiuo srautu. Iš kur mus pasiekia atakos, kokioje šalyje vartotojai dažniau įjungia kenkėjiškas nuorodas, kokio tipo virusai labiausiai paplitę – kiekvienas vartotojas šia tema turi tūkstantį klausimų! Mūsų kibernetinio pasaulio žemėlapyje dabar galima realiuoju laiku pamatyti kibernetinių karinių veiksmų mastelį. Ar netgi pasijusti vienu iš mūsų ekspertų“, – komentuoja Denisas Zenkinas, „Kaspersky Lab“ korporatyvinių komunikacijų departamento vadovas.

Interaktyvų žemėlapį rasite paspaudę čia (korektiškam vaizdui reikės naršyklės su „WebGL“ bibliotekos palaikymu).

Vartotojai gali sukti gaublį ir keisti mastelį, kad matytų konkrečios vietos vaizdą bet kurioje pasaulio šalyje. Skirtingomis spalvomis gaublyje vaizduojami įvairūs realiuoju laiku aptiktų grėsmių tipai. Vartotojas gali iškelti į ekraną kiekvienos grėsmės aprašymą arba išjungti jam neįdomius grėsmių tipus.

Be standartinių mygtukų, žemėlapyje yra trys jungtukai – vaizdo temai perjungti, sąsajos kalbos ir atvaizdo režimo (kaip plokščias žemėlapis arba gaublys). Svetainėje taip pat yra nuoroda patikrinti kenkėjišką programinę įrangą kompiuteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.