Lietuviai sugalvojo, kaip įdarbinti svetimas pažintis

Išradingi lietuviai stebina pasaulį ne vienu inovatyviu verslu ir sprendžiant iš darbų – sustoti nežada. Programuotojo Vytenio Pakėno vadovaujama komanda šalies rinkai pristatė sprendimą, leidžiantį ne tik atrasti gerus įvairiausių sričių specialistus, bet ir padėti tų specialistų draugams užsidirbti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2014, 11:38 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:30 PM

„Sąžiningai užsidirbti iš turimų pažinčių dabar gali kiekvienas, tereikia užsiregistruoti portale. Šiuo metu skirti atlygiai, priklausomai nuo pozicijos, svyruoja nuo 700 iki 1500 litų“, – teigė Idarbinkdrauga.lt vadovas V.Pakėnas.

Šioje sistemoje pinigai vartotojams mokami už tai, kad į įvairias pozicijas rekomenduotų pažįstamus specialistus. Toks verslo modelis pasirinktas remiantis skirtingų įmonių patirtimi, kuri rodo, kad finansinis atlygis ir noras pagelbėti kolegoms yra pagrindinės priežastys skatinančios dalintis turimais kontaktais.

Panašų principą savo veikloje Lietuvoje jau yra naudojusios kelios personalo paieškos ir atrankų bendrovės, kurios mainais už žinias apie sudėtingiau surandamus kandidatus žmonėms siūlydavo įvairiausių dovanų. Pavyzdžiui, pavaišindavo pietumis restorane ar įteikdavo planšetinį kompiuterį.

„Visi žinome – už „ačiū“ sotus nebūsi. Todėl gerai, kad bent dalis įmonių pradėjo atsilyginti už vertingą informaciją. Visgi naivu tikėtis, kad bičiulį kartą rekomendavęs žmogus ir vėl norės identiško prizo“, – pastebi V.Pakėnas.

Vokietijos darbuotojų atrankos agentūros „Stepstone“ duomenimis, praėjusiais metais Europoje dažniausiai informacijos apie talentus darbdaviai ieškojo socialinėje erdvėje. Populiariausiame profesinių kontaktų tinkle „LinkedIn“ naujų darbuotojų paiešką atliko 64 proc. darbuotojų atrankos profesionalų. Didžiausiame tinkle „Facebook“ pavaldinių ieškojo 41 proc., o antrajame pagal dydį pasaulyje tinkle „Twitter“ – 29 proc. darbuotojų atrankos specialistų.

„Nors socialiniai tinklai išplėtė potencialių kandidatų ratą, tai nereiškia, kad internete visi gali susirasti reikiamų profesionalų. Ypač tai būdinga sritims, kuriose ieškomi darbuotojai tradiciškai nedirba su naujausiomis technologijomis, todėl viešojoje erdvėje apie jų buvimą galima rasti ne itin daug duomenų. Taip pat, yra sferų, kur specialistų tiesiog trūksta, todėl naivu tikėtis, kad jūsų įkeltas skelbimas sudomins pakankamai dėmesio vertų asmenų“, – esminius sunkumus ieškant geriausio kandidato įvardijo V.Pakėnas.

Mėnesio pradžioje startavusioje platformoje IdarbinkDrauga.lt šiuo metu skelbiamos atviros darbo pozicijos, į kurias specialistus rekomendavę žmonės gali uždirbti daugiau nei 13 tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.