Techninių specialybių studentams nedarbas negresia

Verslo įmonės potencialių darbuotojų vis dažniau ieško universitetuose. Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai praėjusiais metais sulaukė 40 proc. daugiau darbo pasiūlymų nei 2012-aisiais. Atliktos apklausos duomenimis, daugiau nei 50 proc. visų studijuojančiųjų pradeda dirbti jau studijų metais.

Pagrindiniais veiksniais, lemiančiais gerus įsidarbinimo rezultatus, studentai laiko ne tik asmenines savybes, bet ir darbo patirtį, studijas universitete, socialinius ryšius<br>VGTU nuotr.
Pagrindiniais veiksniais, lemiančiais gerus įsidarbinimo rezultatus, studentai laiko ne tik asmenines savybes, bet ir darbo patirtį, studijas universitete, socialinius ryšius<br>VGTU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-07 12:16, atnaujinta 2018-02-14 20:09

„Pagrindiniais veiksniais, lemiančiais gerus įsidarbinimo rezultatus, studentai laiko ne tik asmenines savybes, bet ir darbo patirtį, studijas universitete, socialinius ryšius“, – sakė VGTU Integracijos ir karjeros direkcijos direktorė Vilma Navikienė.

VGTU organizuojamos „Karjeros dienos“ – viena pirmųjų progų studentams susipažinti su darbdaviais. Įpusėjus „Karjeros dienoms“, daugiau nei 2 tūkst. studentų išklausė apie 30 atvirų paskaitų, susitiko su pramogų pasaulio, verslo lyderiais, dalyvavo įmonių kontaktų mugėje, kur praktikavosi prieš tikrus darbo pokalbius ar ieškojo praktikos, darbo vietų.

Remiantis 2013 m. Lietuvos darbo biržos duomenimis, pagal įsidarbinimo rezultatus VGTU pirmauja Elektronikos, Fundamentinių mokslų, Mechanikos fakultetai. Juose yra bent po kelias studijų programas, kurių absolventai įsidarbina 100 proc. Darbo rinkoje paklausūs ir kitų universiteto specialybių absolventai: kūrybinių industrijų absolventų įsidarbinimo rodiklis – 89 proc., transporto inžinierių – 92 proc.

Universitete palaikomi, skatinami ir kiti ryšiai su verslo įmonėmis: jų atstovai dalyvauja studijų programų kūrime ir atnaujinime, veda paskaitas, siūlo kursinių bei baigiamųjų darbų temas, dalyvauja studentų karjeros formavimo procese.

„Modernios įmonės supranta, kad jų plėtros pamatas – naujos, šviežios idėjos, kurias atneša iniciatyvūs, gabūs specialistai, todėl jos noriai įsitraukia į universiteto studentų žinių, įgūdžių ir karjeros ugdymo procesus“, – sakė V.Navikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.