„Apple“ parduotuvėje – lietuvių sukurtas prietaisas žvejams

Amerikiečių gamintojo „Apple“ parduotuvėse pradedamas pardavinėti lietuvių kurtas įrenginys žvejams. Pasak kūrėjų, tai pirmasis šio prekės ženklo viso pasaulio parduotuvėse siūlomas lietuviškas prietaisas.

Lietuvoje gaminamas įtaisas žvejams padeda atpažinti geriausią žūklės laiką ir gylį, o apie laimikį po to pranešti draugams.<br>Buydeeper.com nuotr.
Lietuvoje gaminamas įtaisas žvejams padeda atpažinti geriausią žūklės laiką ir gylį, o apie laimikį po to pranešti draugams.<br>Buydeeper.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Kropaitė, LRT radijas, LRT.lt

Sep 17, 2014, 10:15 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:46 PM

Nedidelis kamuoliukas (sonaras), kuriam panirus į vandenį žvejas telefone ar planšetinio kompiuterio ekrane matys, kur geriausiai kimba, – taip kūrėjai apibūdina žuvų ieškiklį „Deeper“.

Lietuvoje gaminamas įtaisas žvejams padeda atpažinti geriausią žūklės laiką ir gylį, o apie laimikį po to pranešti draugams.

Vienas iš kūrėjų, Saulėtekyje esančios „Friday LAB“ vadovas Rolandas Sereika įsitikinęs, kad Lietuvoje daug kas turi gerų idėjų, tiesiog reikia nepabūgti jas įgyvendinti.

Pasak kūrėjų, tai pirmasis Lietuvoje kurtas išmanusis prietaisas skirtas pasaulinei „Apple“ produktų rinkai.

Tačiau tai ne pirmoji lietuvių draugystė su amerikiečių gigantu. Pavyzdžiui, broliai Saulius ir Aidas Dailidės yra sukūrę „Apple“ produktams pritaikytą vaizdų redagavimo programą „Pixelmator“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.