Konkurentės vėl sukilo prieš „Google“ dominavimą Europos rinkoje

Įmonės „NewsCorp“ generalinis direktorius Robertas Thomsonas parašė laišką Europos Komisijai (EK) ir paragino imtis griežtesnių priemonių prieš paieškos sistemų milžinę „Google“, praneša BBC.

Vargu ar konkurentų nesutarimai su „Google“ bus išspręsti anksčiau kaip spalį.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Vargu ar konkurentų nesutarimai su „Google“ bus išspręsti anksčiau kaip spalį.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 18, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:14 PM

„Google“ jau ilgą laiką nesutaria su EK dėl konkurencijos su kitomis įmonėmis kylančių problemų. Tiesa, pastaruoju metu Europos Sąjungos pareigūnai pareiškė, kad jie kol kas negali išspręsti kylančių nesklandumų.

R.Thomsonas laiške Joaquinui Almuniai, atsakingam už konkurenciją ES, įspėja, kad nesugebėjimas pasipriešinti „Google“ dominavimui rinkoje „gali sukurti visuomenėje sudėtingų, painių, netinkama informacija paremtų nesutarimų“. „Tokios tendencijos jau dabar klesti daugelyje Europos valstybių“, – nurodo jis.

„Google“ siūlo įvairių nuolaidų ir bando taikytis atsirandant vis rimtesniems kaltinimams, kad bendrovė apsunkina konkurenciją Europoje, kur jai priklauso apie 90 proc. visos paieškos sistemų verslo rinkos. Vis dėlto tokie konkurentai, kaip „Microsoft“, vokiečių leidykla „Axel Springer“ ar britų svetainė „Foundem“, siūlanti pirkėjams palyginti įvairių prekių kainas skirtingose parduotuvėse, mano, kad įmonės pastangų per maža.

Praėjusią savaitę J.Almunia kalbėjo, kad vargu ar nesutarimai su „Google“ bus išspręsti anksčiau kaip spalį, kai jis paliks dabartinį savo postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.