Savaitgalį Vilnių užplūs IT genijai ir milijonieriai

Malonumas išgirsti, pamatyti, pabendrauti ir pasimokyti iš tų, kurie sukūrė arba dalyvavo kuriant sėkmingiausius pasaulio IT verslus, nėra pigus – bilietas į spalio 11-12 dienomis Vilniuje vyksiančias konferencijas „Live Mobile Congress“ ir „Silicon Valley Comes to the Baltics“ kainuoja 170 litų. Bet ar kas žino pigesni būdą, kaip praleisti savaitgalį Silicio slėnyje? Patirtis gaunama iš tų, kurių verslai įkainoti milijardais dolerių – neįkainojama. O tokių Vilniuje susirinks nemažai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2014, 11:20 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:56 AM

IT industrijos lyderiai ir ekspertai, šimtai mobiliųjų žaidimų ir aplikacijų kūrėjų bei mėgėjų, startuoliai, verslo angelai ir rizikos kapitalo fondų atstovai iš Europos ir Silicio slėnio, JAV. Štai kokius svečius mums žada pirmą kartą po vienu stogu surengtos konferencijos: „Live Mobile Congress” ir „Silicon Valley Comes to the Baltics” (SV2B).

Jau trečioji ir pirmąjį kartą Lietuvoje vyksianti konferencija „Silicon Valley Comes to the Baltics“ yra viena iš nedaugelio prie vieno stalo surenkančių skirtingų platformų atstovus. Šių metų tema - „Startuolio kelionė“.

Vien jau tai, kad čia kalbės „Uber“ – mobiliosios aplikacijos leidžiančios kiekvienam tapti taksistu – atstovas Oliveris Nicholas, šį tą pasako. Vasarą šis „startuolis“ gavo daugiau nei milijardo dolerių investiciją, o rinkos ekspertai „Uber“ vardą vertina net 18,2 milijardais dolerių. Sunku įsivaizduoti, kaip mažytė programėlė, idėja ir daug protestų sulaukianti jos realizacija gali kainuoti daugiau negu visos Lietuvoje esančios gamyklos.

Tarp pranešėjų taip pat yra Marvin Liao – elitinio Silicio slėnio inkubatoriaus „500 startups“ investicijų partneris. Beje, savo vardą šis inkubatorius jau praaugo – yra investavęs į daugiau, nei 800 įmonių. Galėsime susitikti su vienos sėkmingiausių kambarių ir būtų nuomos platformos „Airbnb“ atstovu bei dar 15 pranešėjų.

Renginį „Live Mobile Congress” į Lietuvą atsivežė viena didžiausių socialinių žaidimų kūrėjų pasaulyje, kompanija „Game Insight” . Atsivežė, nes ir pati iš Maskvos savo būstinę perkėlė į Vilnių. Taigi, pirmą kartą Vilniuje rengiamas „Live Mobile Congress“ vyksta jau trečią kartą, tad turi tradicijas ir pretenduoja vadintis didžiausiu mobiliuoju kongresu Europoje.

Šiais metais „Game Inside“ renginį skirią žaidimų ir aplikacijų kūrėjams bei mėgėjams. Jis vienu metu vyks keliose erdvėse, o nagrinėjamos temos susijusios su tuo, kaip kūrėjui sėkmingiau populiarinti ir geriau uždirbti iš savo aplikacijos.

„Žaidimams” skirtoje pranešimų salėje „Google Cloud platform” vadovas Jensas Bussmanas pasidalins įžvalgomis, kaip geriau žaidimus ir mobiliąsias aplikacijas pritaikyti „Google” platformai. Igoris Pančenko pasakos apie „Facebook” rinkodaros strategiją, Ilja Laursas kalbės apie žaidimų monetizavimą.

„Vis daugiau verslių žmonių savo sėkmę išbando, kurdami su technologijomis susijusius verslus. Tai ateitis. Todėl, remdami šią kryptį apjungėme jėgas ir pasistengėme po vienu stogu suburti kuo platesnį technologijų kūrėjų bei verslo atstovų ratą“, - sako „Live Mobile Congress“ rengėjos, įmonės „Game Insight” vadovas Anatoly Ropotovas.

„Programėlių” salių lankytojams didžiausių reklamos tinklų atstovai padės apsispręsti, kokią strategiją geriausia pasirinkti savo produktui populiarinti ir kaip uždirbti iš savo programėlės.

„Startuolių alėja” suvienys geriausius atrinktus kūrėjus ir čia jie pristatys savo projektus investuotojams iš Europos, Silicio slėnio bei kitiems abiejų renginių dalyviams.

Savo jėgas galės išbandyti ir žaidimų kūrėjai. 24 val. „Game Jam” sesija šiais metais skirta įvairių dėlionių žaidimų kūrimui.

Prieš metus teigiamai įvertinta „Dirbtuvių zona“ vėl kvies susitikti su pranešėjais bei ekspertais mažesnėse grupėse. Pirmą kartą duris atvers „Inovacijų miestelis“. Čia pristatomos naujausios technologijos, siūloma jas išbandyti ar susipažinti su moderniausiomis kompanijomis iš Lietuvos bei užsienio.

„Sėkmingi „Vinted“, „Ask.fm“ ir „TransferWise“ pavyzdžiai rodo didžiulį Baltijos valstybių gyventojų norą kurti ir vystyti savo verslus. Jaučiame didelį susidomėjimą technologiniais startuoliais ir Silicio slėniu. Šį poreikį ir stengiamės patenkinti reginyje“, - sako „Silicon Valley Comes to the Baltics“ organizatorė Vytautė Seinauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.