Apklausa atskleidė, kam lietuviai naudoja internetą telefone

Nors mobiliuoju internetu telefone naudojasi net 40 proc. Lietuvos gyventojų ir daugiau kaip pusė iš jų telefone naršo kasdien, tik 24 proc. vartotojų telefoną naudoja kaip darbo įrankį. Didžioji dalis vartotojų internetą telefone naudoja informacijos paieškai ir pramogoms – skaito naujienas, susirašinėja ir bendrauja socialiniuose tinkluose, klausosi muzikos ar žaidžia.

Telefone dažniausiai naršo jauni, 16–32 metų amžiaus žmonės.<br>„Omnitel“ nuotr.
Telefone dažniausiai naršo jauni, 16–32 metų amžiaus žmonės.<br>„Omnitel“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 12:58 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:44 PM

Tokius mobiliojo interneto naudojimo ypatumus atskleidė apklausa, kurią „Omnitel“ užsakymu atliko rinkos tyrimų bendrovė „Socialinės informacijos centras“.

Telefone dažniausiai naršo jauni, 16–32 metų amžiaus žmonės (81 proc.), daugelis jų turi aukštąjį išsilavinimą ir gyvena Vilniuje. 65 proc. interneto telefone naudotojų sako bent kartą per savaitę naršantys ieškodami informacijos, Daugiau nei pusė naršytojų reguliariai naudojasi socialiniais tinklais, skaito telefone naujienų portalus ar rašo asmeninius elektroninius laiškus. Apklausa atskleidė, kad jau 45 proc. interneto telefone naudotojų renkasi telefonus klausytis muzikos.

„Tyrimas patvirtino, kad jaunoji karta nebeįsivaizduoja savo gyvenimo be visur ir visada esančių prie interneto prisijungiančių mobiliųjų įrenginių. Duomenų perdavimo srautai mūsų tinkle kasmet išauga bent po 50 proc. Turima infrastruktūra jau leidžia mobiliuosius įrenginius naudoti kaip visaverčius darbo ir socialinės aplinkos valdymo įrankius, pakeičiančius kompiuterius, tačiau šis procesas dar tik įsibėgėja ir neišnaudotų galimybių gerinti gyvenimo kokybę yra labai daug“, – pranešime spaudai cituojama „Omnitel“ viceprezidentė privatiems klientams Lina Galatiltė.

Apklausa atskleidė, kad, pavyzdžiui, mobilioji komercija Lietuvoje dar nėra išvystyta. Nors 25 proc. interneto telefone naudotojų sako besinaudojantys el. bankininkyste, tačiau pirkimus telefonu atlieka retai. Už produktus ir paslaugas telefonu sakosi mokantys 14 proc., už automobilio parkavimą – 6 proc., draudimą internetu arba SMS žinute užsisako 5 proc., degalus – tik 2 proc. žmonių, kurie naudojasi internetu telefone.

Apklausa buvo atlikta 2014 m. liepos mėnesį. Apklausta 1020 respondentų, kurių amžius nuo 15 iki 74 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.