Įspūdinga: įamžino erelio skrydį virš Paryžiaus

Baltauodegis jūrinis erelis pakilo nuo Paryžiaus Eifelio bokšto ir nusklendė virš Senos upės, link Trokadero sodų.<br>Kadras iš „YouTube“
Baltauodegis jūrinis erelis pakilo nuo Paryžiaus Eifelio bokšto ir nusklendė virš Senos upės, link Trokadero sodų.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-22 16:24, atnaujinta 2018-01-25 01:48

Baltauodegis jūrinis erelis (lot. Haliaeetus albicilla), kuris Prancūzijoje išnykęs jau daugiau nei 50 metų, pakilo nuo Paryžiaus Eifelio bokšto ir nusklendė virš Senos upės, link Trokadero sodų. Ten jį pasitiko didelė žmonių minia ir jo prižiūrėtojas Jacques Olivieris Traversas.

Šiuolaikinės technologijos suteikia galimybę pamatyti įspūdingą vaizdo įrašą, kuriame yra įamžintos šio skrydžio akimirkos ir nuostabi Paryžiaus panorama. Tai kur kas daugiau nei vaizdas iš paukščio skrydžio, tai – autentiškas žvilgsnis į miestą ir jį supančią erdvę skrendančio erelio akimis.

Vaizdo įrašas buvo nufilmuotas naudojant „Sony HDR-AZ1 Action Cam Mini“ kamerą, kuri buvo pritvirtinta prie erelio nugaros ir leido užfiksuoti natūralią skrydžio eigą. Maža ir lengva vaizdo kamera buvo pritvirtinta prie paukščio nugaros ir netrukdė jam skristi, o „Sony SteadyShot“ vaizdo stabilizavimo technologija leido gauti kokybišką aukštos raiškos vaizdo medžiagą.

Baltauodegio jūrinio erelio prižiūrėtojas yra nepelno siekiančios organizacijos „Freedom“ vadovas. Šios organizacijos pagrindinis tikslas – atkurti baltauodegių jūrinių erelių populiaciją jų natūraliose buveinėse Prancūzijos ir Šveicarijos Alpių kalnuose.

Naujosios „Sony“ kameros yra naudojamos dokumentinės medžiagos apie baltauodegių jūrinių erelių elgseną natūralioje aplinkoje rinkimui, kuri yra būtina tolesnei analizei, siekiant išsaugoti ir didinti šių paukščių populiaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.