Ar Vilniaus savivaldybės puslapį „nulaužė“ pikti tėvai?

Kam ir kodėl galėjo užkliūti registracijos į darželius sistema? Į šį klausimą atsakymo tebeieško ne tik Vilniaus miesto savivaldybės, bet ir trijų išorinių IT bendrovių specialistai. Pirminių išvadų tikimasi sulaukti antradienį apie pietus.

Internautai šmaikštauja, esą registraciją į darželius sutrikdė programišės mamos.<br>123rf nuotr.
Internautai šmaikštauja, esą registraciją į darželius sutrikdė programišės mamos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2015, 10:49 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:21 AM

Registracija į darželius turėjo prasidėti naktį į pirmadienį, tačiau ir iki paryčių prie kompiuterių kankinęsi tėvai gavo tik miego trūkumą: sistema neveikė.

Savivaldybės atstovai įtaria, kad sistemos veiklą galėjo sutrikdyti įsilaužėliai. Jei tai pasitvirtins, žadama kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Kadangi registracija į darželius sutriko, nuspręsta jos nevykdyti nei elektroninėje erdvėje, nei savivaldybėje. Tėvams, kuriems pavyko užsiregistruoti informacinėje sistemoje, tai teks daryti iš naujo – jų prašymai bus anuliuoti.

Sostinės meras Artūras Zuokas savo paskyroje „Facebook“ nurodė, kad užpildyti prašymus pavyko 109 asmenims. Kodėl jie bus anuliuoti? „Force majeure. Kitoks sprendimas būtų neteisingas tų žmonių, kuriems nepavyko užsiregistruoti, atžvilgiu“, – aiškino A.Zuokas.

Registraciją žadama atnaujinti nustačius ir paaiškinus gedimų priežastis. Apie atnaujintą registraciją žadama informuoti iš anksto, ne vėliau kaip prieš 24 valandas.

Atsižvelgiant į sukeltus nepatogumus, savivaldybė tėvelius, kurių vaikai lankys darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, pirmąjį mėnesį atleis nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio, tai yra 14,48 eurų (50 litų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.