Naudojate „LastPass“? Skubiai keiskite slaptažodį

Dėl programišių įsilaužimo populiaraus slaptažodžių saugojimo įrankio „LastPass“ vartotojams patariama skubiai pasikeisti slaptažodį. Pirmadienį kompanija pranešė, kad įsilaužėliams galėjo nutekėti vartotojų el. pašto adresai ir slaptažodžių priminimo duomenys.

Kompanija pataria vartotojams pasikeisti pagrindinį slaptažodį, kurį jie naudoja prisijungdami prie „LastPass“ sistemos.<br>123rf nuotr.
Kompanija pataria vartotojams pasikeisti pagrindinį slaptažodį, kurį jie naudoja prisijungdami prie „LastPass“ sistemos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2015, 11:56 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 4:52 AM

„Atlikę tyrimą, neradome jokių įrodymų, kad būtų pavogti šifruoti vartotojų duomenys iš saugyklos ar kad būtų neteisėtai prisijungta prie „LastPass“ vartotojų profilių“, – teigė kompanijos vadovas Joe Siegrist.

Apie incidentą vartotojai buvo informuoti el. paštu, o jungiantis iš naujo įrenginio ar IP adreso jų prašoma patvirtinti prisijungimą el. paštu (nebent jie naudoja patvirtinimą keliais veiksmais).

Be to, kompanija pataria vartotojams pasikeisti pagrindinį slaptažodį, kurį jie naudoja prisijungdami prie „LastPass“ sistemos.

Tiesa, kai kurie vartotojai nurodo, kad pastarojo veiksmo jiems atlikti neleidžiama, nurodo Mashable.com.

Tai – nebe pirmas kartas, kai programišiai nusitaikė į populiarų slaptažodžių saugojimo įrankį. 2011 metais programišiai nugvelbė iki 1,25 mln. vartotojų duomenis, o 2013-aisiais nutekėjo dalies „Internet Explorer“ naršyklę naudojančių vartotojų duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.