ES reikalavimas „Google“: būkite sąžiningi konkurentams

Europos Sąjungos (ES) pareigūnai paragino imtis pokyčių pateikiant „Google Inc“ paieškos sistemos rezultatus konkurentų atžvilgiu ir įspėjo, kad bendrovei gali būti skirta bauda už galimus ES antimonopolinių įstatymų pažeidimus. Tokia informacija pateikiama oficialiuose kaltinimuose, JAV technologijų milžinei nusiųstuose dar balandžio mėnesį. Apie tai praneša „Dow Jones“.

ES pareigūnai tiria, ar „Google“ naudojasi savo net 90 proc. siekiančia rinkos dalimi paieškos sistemų srityje, bandydama konkurentes išstumti ir kitose savo veiklos srityse.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
ES pareigūnai tiria, ar „Google“ naudojasi savo net 90 proc. siekiančia rinkos dalimi paieškos sistemų srityje, bandydama konkurentes išstumti ir kitose savo veiklos srityse.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 22, 2015, 12:09 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 10:47 PM

Daugiau kaip 100 puslapių apimties dokumentuose „Google“ raginama naudoti „tokius pačius procesus ir metodus“ pristatant ir prekybos paslaugas teikiančias savo konkurentes paieškos sistemoje, nurodo anonimiškai pasisakę šaltiniai.

Lygių teisių konkurentams reikalavimai pateikiami net ir po praėjusiais metais „Google“ pateiktų siūlymų, kuriais buvo bandoma susitarti su antimonopolinių taisyklių laikymąsi prižiūrinčia Europos Komisija. Šios pareigūnų teigimu, „Google“ pateikia paieškos rezultatus, pirmiausiai pateikdama vartotojams savo teikiamas paslaugas, pavyzdžiui, „Google Shopping“, o tik žemiau – konkurentes.

ES pareigūnai tiria, ar „Google“ naudojasi savo net 90 proc. siekiančia rinkos dalimi paieškos sistemų srityje, bandydama konkurentes išstumti ir kitose savo veiklos srityse.

Europos Sąjungos konkurencijos komisarė Margrethe Vestager oficialius kaltinimus „Google“ pateikė dar balandį ir paviešino penkerius metus jos pareigūnų vykdyto tyrimo išvadas. Kaltinimuose daugiausiai dėmesio skiriama būtent „Google“ sistemos pateikiamiems prekybos internetu įmonių rezultatams, tačiau M. Vestager nurodo ir toliau vykdysianti tyrimą ir kitose „Google“ veiklos srityse, pavyzdžiui, kelionių ir paslaugų sferose, kurios įmonės taip pat kaltina JAV įmonę pirmenybę teikiant savo pačios reklamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.