Naujovė – informacinių technologijų studijų programa

IT ir telekomunikacijų bendrovė „Teo“ ir Šiaulių universiteto Informatikos, matematikos ir e. studijų instituto Kompiuterių sistemų katedra kartu paruošė naują Informacinių technologijų bakalauro studijų programą. Ši studijų kryptis lygiagrečiai derins akademines žinias ir intensyvią „Teo“ praktinę dalį. Studentams bus sudarytos sąlygos į darbo rinką įsitraukti jau studijų metu.

Šioje programoje studentai įsisavins tiek specifines technologines žinias, tiek bendras tendencijas, IT valdymo metodologijas ir taikomųjų programų priežiūrą.<br>123rf nuotr.
Šioje programoje studentai įsisavins tiek specifines technologines žinias, tiek bendras tendencijas, IT valdymo metodologijas ir taikomųjų programų priežiūrą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-26 15:31, atnaujinta 2017-10-29 06:13

IT specialistų stoka jaučiama ne tik Lietuvoje ir Europoje, bet ir visame pasaulyje. Europos Komisijos išvadose teigiama, kad IT specialistų poreikis kasmet auga 3 proc., o IT studijų krypties absolventų trūkumas siekia 10 proc. kiekvienais metais.

Asociacijos „Infobalt“ atliktas tyrimas parodė, kad IT specialistų poreikis artimiausiais metais Lietuvoje augs kur kas sparčiau nei Lietuvos aukštųjų mokyklų pajėgumai juos parengti. Todėl IT specialistų poreikis rinkoje sieks per 20 tūkstančių.

„Teo“ ir kitų Šiaulių regiono IT įmonių specialistai aktyviai įtraukiami į studijų procesą. Jie skaitys paskaitas, ves seminarus, bus studentų IT projektų užsakovais, konsultantais ir praktikų vadovais. Šioje programoje studentai įsisavins tiek specifines technologines žinias, tiek bendras tendencijas, IT valdymo metodologijas ir taikomųjų programų priežiūrą.

„Studentų IT kompetencijos ugdymui didelės įtakos turi praktinių žinių gilinimas. Todėl kartu su teorinėmis žiniomis studentai įgis supratimą apie darbdavių lūkesčius ir galės kokybiškai pasirinkti norimą darbo kryptį“, – sakė doc. dr. Egidijus Paliulis, Šiaulių universiteto Informatikos, matematikos ir e. studijų instituto Kompiuterių sistemų katedros vedėjas.

Jis atkreipė dėmesį, kad naujoji IT bakalauro programa šiemet yra populiariausias abiturientų pasirinkimas technologijų mokslo srityje.

IT specialisto sąvoka šiuo metu apima daugiau kaip keliasdešimt skirtingų IT specialybių darbuotojų, o jų žinios tampa vis labiau specializuotos. Todėl kompetencijų išgryninimas leidžia vis daugiau darbuotojų dirbti nutolusiuose nuo duomenų centrų taškuose ar lanksčiuoju darbo stiliumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.