Žaibai sunaikino dalį „Google“ vartotojų duomenų

Keturi žaibo išlydžiai, pataikę į vieną iš bendrovės „Google“ duomenų apdorojimo centrų Belgijoje, išnaikino dalį vartotojų duomenų, praneša „BBC News“.

„Google“ atstovai patikslino, kad buvo sunaikinta maždaug 0,000001 proc. saugomos informacijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Google“ atstovai patikslino, kad buvo sunaikinta maždaug 0,000001 proc. saugomos informacijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2015, 9:53 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 8:25 PM

Ketvirtadienį, rugpjūčio 13 d., susidaręs žaibo išlydis paveikė padalinio „Google Compute Engine“ darbą. Dėl incidento dalis vartotojų negrįžtamai prarado prieigą prie savo duomenų ir bylų internete. Kai kuriuos vėliau pavyko atkurti – įmonės specialistams prireikė keturių darbo dienų.

„Google“ atstovai patikslino, kad buvo sunaikinta maždaug 0,000001 proc. saugomos informacijos.

„Net atsižvelgus į tai, kad automatiškai suveikusios pagalbinės sistemos operatyviai atkūrė energijos tiekimą, o duomenų saugos sistemos palaikomos atsarginėmis elektros baterijomis, tačiau kai kurie neseniai išsaugoti duomenys buvo laikomi jautriau į elektros srovės atjungimą reaguojančiuose sistemos dalyse“, – teigiama oficialiame pranešime.

Bendrovės atstovai patikino po susidariusios situacijos darysiantys išvadas ir sieksiantys, kad panašių incidentų ateityje nepasikartotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.