„Google“ gresia 3 mlrd. eurų bauda

Artimiausiomis savaitėmis JAV bendrovei „Google“ gresia rekordinė apie 3 mlrd. eurų bauda, kurią Europos Komisija (EK) gali skirti už antimonopolinių įstatymų pažeidimą, praneša britų laikraštis „The Sunday Telegraph“.

EK sulaukė skundų dėl „Google“ politikos paieškos sistemos rezultatuose teikti pirmenybę savo produkcijai, ignoruojant konkurentes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
EK sulaukė skundų dėl „Google“ politikos paieškos sistemos rezultatuose teikti pirmenybę savo produkcijai, ignoruojant konkurentes.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 4:48 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:47 AM

Kaip jau skelbta anksčiau, EK ištyrė kaltinimus, kuriuos prieš korporaciją „Google“ per laikotarpį nuo 2010 metų iškėlė tokios bendrovės kaip „Microsoft“, „Tripadvisor“, „Streetmap“ ir kitos. Jos skundžiasi dėl „Google“ politikos paieškos sistemos rezultatuose teikti pirmenybę savo produkcijai, ignoruojant konkurentes.

Trys šaltiniai, susipažinę su situacija, agentūrai „Reuters“ sakė, kad, jų nuomone, po trijų nepavykusių mėginimų rasti kompromisinį sprendimą per pastaruosius šešerius metus, „Google“ pamėgins sureguliuoti pretenzijas, tik tuo atveju, jeigu Europos reguliatorius pakeis savo poziciją.

Kaip rašo „The Sunday Telegraph“ remdamasis šaltiniais, pareigūnai planuoja paskelbti apie baudą jau birželį.

Europos Komisija gali nubausti bendroves už sumą, nesiekiančią 10 proc. nuo jų metinių pardavimų, – „Google“ atveju tai sudarytų per 6 mlrd. eurų. Iki tol didžiausia per visą istoriją bauda buvo skirta bendrovei „Intel“ 2009 metais – 1,1 mlrd. eurų.

„Google“ ir EK atsisakė komentuoti šią informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.