Operatoriai reaguoja į išpuolį Stambule: ryšys – už dyką

Reaguodamos į Stambule įvykdytą teroristinį išpuolį, telekomunikacijų bendrovės „Teo“, „Omnitel“, „Bitė“ ir „Tele2“ paskelbė artimiausiomis dienomis neapmokestinsiančios skambučių bei SMS iš ir į Turkiją.

Dėl išpuolio Stambule skambučiai ir SMS laikinai nėra apmokestinami.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dėl išpuolio Stambule skambučiai ir SMS laikinai nėra apmokestinami.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2016, 9:34 AM, atnaujinta May 20, 2017, 9:41 AM

„Teo“ ir „Omnitel“ nurodė, kad jų klientams skambučiai bei SMS į Turkiją ir iš Turkijos į Lietuvą nuo birželio 28 d. 22 val. iki birželio 30 d. 24 val. yra neapmokestinami.

„Atatiurko oro uostas Stambule yra vienas iš aktyviausių Europoje. Per jį į Turkiją bei kitas šalis keliauja milijonai žmonių, tarp kurių ir tūkstančiai Lietuvos gyventojų. Suprantame, kad tokių įvykių akivaizdoje patiriamas šokas ir nežinomybė. Todėl suteikiame galimybę į Turkiją ir iš Turkijos skambinti ir rašyti SMS nemokamai“, – sakė Norbertas Žioba, „Teo“ ir „Omnitel“ Privačių klientų vadovas.

Analogišku periodu (nuo antradienio 22 val. vakaro iki ketvirtadienio vidurnakčio) skambučių bei SMS mokesčius Turkijoje esantiems klientams kompensuos ir „Tele2“. Kitaip sakant, šiuo metu mokesčiai už skambučius ir SMS vartotojams bus skaičiuojami, tačiau apskaičiuojant sąskaitą už suteiktas paslaugas jie bus kompensuoti. 

„Tele2“ atstovas Andrius Baranauskas patikslino, kad bus kompensuojami tiek Turkijoje esančių vartotojų skambučiai į Lietuvą, tiek jiems taikomi mokesčiai už įeinančius skambučius. Pasiūlymas galioja ir „Pildyk“ klientams.

Į teroristinį išpuolį sureagavo ir „Bitė“: „Užjaučiame dėl patirtos tragedijos Stambule ir suprantame norą susisiekti su artimaisiais. „Bitės“ klientams skambučiai ir SMS į Lietuvą birželio 29 d. bus kompensuoti.“

Primename, kad iš Lietuvos skambinant į kitą lietuvišką numerį, nesvarbu, kokioje šalyje yra abonentas, papildomi mokesčiai skambinančiajam netaikomi.

Antradienio vakarą Stambulo Atatiurko tarptautiniame oro uoste įvykdytas teroristinis išpuolis, per kurį žuvo mažiausiai 36 žmonės, dar 147 buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.