„Omnitel“ rengia atkirtį „Bitei“, „Teo“ – dovanas Olimpiadai

Nespėjo „Bitė Lietuva“ pasiūlyti planų, kurių savininkai galės naudotis duomenimis visoje Europoje, įvyko būtent tai, ką pranašavome – „Omnitel“ pripažino, kad rengia dar įspūdingesnių pasiūlymų. Tiesa, kol kas konkrečių naujų planų nėra. Užtat yra ataskaitą apie augantį pardavimą, dar labiau didėjančias investicijas ir vis labiau populiarėjančias „Teo“ televizijos paslaugas. Yra ir malonių staigmenų Olimpiados bei „Gyvųjų numirėlių“ gerbėjams.

„Omnitel“ ir „Teo“ vadovas pripažįsta, kad konkurencija privers atsakyti į „Bitės“ iniciatyvą ir pateikti klientams patrauklesnius pasiūlymus naudotis internetu užsienyje.<br>T.Bauro nuotr.
„Omnitel“ ir „Teo“ vadovas pripažįsta, kad konkurencija privers atsakyti į „Bitės“ iniciatyvą ir pateikti klientams patrauklesnius pasiūlymus naudotis internetu užsienyje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Rancaitė

Jul 20, 2016, 12:52 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:45 AM

„Bitės“ planus įkvėpė... „Omnitel“?

„Omnitel“ vadovas Kęstutis Šliužas tvirtina, kad pasiūlyti klientams internetą visoje Europoje „Bitę Lietuva“ paskatino „Omnitel“ paskiūlytų planų, kurie klientams leidžia Šiaurės šalyse naudotis ryšiu lyg namie, sėkmė.

„Jie turbūt pažiūrėjo, kaip mums sekėsi su savo planais, ir priėmė panašų sprendimą. Visai rinkai yra gerai, kad konkurencija skatina kurti pridėtinę vertę vartotojams nelaukiant, kol įsigalios ES reikalavimai. Praėjo tik para,  ir mes jau rengiame savo atsakymą. Jie reagavo, mes sureaguosime į jų reakciją. Toks žaidimas rinkoje. Konkrečiau kol kas nenorėčiau komentuoti“, – sakė „Omnitel“ vadovas.

Jo teigimu, šiuo metu Europos Sąjungos (ES) rinkos reguliavimo srityje yra tam tikrų skylių ir jos turi būti užlopytos iki metų pabaigos. Remiantis šiais sprendimais bus galima pateikti ilgalaikius pasiūlymus.

Sinergija duoda vaisių

K.Šliužas netikėtą pareiškimą apie naujas galimybes klientams išdėstė „Teo“ ir „Omnitel“ ketvirčio rezultatų pristatymo metu. Jo teigimu, sinergija duoda vaisių, auga ne tik pajamos, bet ir pelnas.

„Smagiausia, kad auga tiek mobilusis, tiek fiksuotas verslas. Mūsų srityje tai gana nedažnas dalykas. Įmonės rodikliai gerėja, tai rodo, kad jėgų sujungimas yra prasmingas“, – sakė K.Šliužas.

Bendrosios pajamos paaugo 3 proc., o pelnas padidėjo 11 procentų. Bendros abiejų bendrovių pajamos siekė 166,7 mln. eurų ir buvo 2,8 proc. didesnės nei tuo pat metu pernai. Konsoliduota bendrovių EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, padidėjo iki 58,3 mln. eurų ir buvo 11 proc. didesnė nei prieš metus. EBITDA marža, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, pirmąjį pusmetį siekė 35 procentus.

56 proc. pajamų sudaro fiksuotojo ryšio ir IT paslaugos, 30 proc. – mobiliojo ryšio paslaugos ir 14 proc. – įrangos pardavimas. Pajamos iš mobiliojo ryšio paslaugų augo 10,1 procento, o iš fiksuotojo –  3,3 procento.  Iš visų paslaugų labiausiai augo televizijos paslaugų pardavimas – 20,3 proc., pajamos iš IT paslaugų (neįskaičiavus IT įrangos pardavimo) didėjo 8,5 procento.  

Į Lietuvą perkeliami serveriai

Didelė investicijų dalis tenka tinklo saugumui. „Teo“ turi 58 proc. tarptautinio interneto srauto, tad daug buvo investuota norint užtikrinti patikimumą. Abiejų bendrovių technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius sako, kad sugriuvus ar įvykus vandalizmo aktui interneto Lietuvoje užteks.

„Darome viską, kad galėtume užtikrinti poreikį. Investuojame į tinklo saugumą, visi didieji tinklai tai daro. Daug investicijų į vartotojų, verslo saugojimą. Trisdešimtyje miestų įdiegtos vaizdo sistemos, perduodančios duomenis šviesolaidiniu tinklu“, – sakė jis.

Visa „Lietuvos draudimo“ IT infrastruktūra nuo šiol bus valdoma „Teo“ specialistų ir prižiūrima dviejuose duomenų centruose. Iš Švedijoje esančių IBM duomenų centrų į Lietuvą perkelta daugiau kaip 100 serverių. Visas „Lietuvos draudimo“ IT ūkis buvo perkeltas per 3 mėnesius. Migracijos verslo sistemos nebuvo stabdomos ilgiau nei vieną parą. Bendras perkeltų duomenų kiekis – daugiau kaip 100 TB.

Olimpinės žaidynės ir kultiniai serialai

„Teo“ savo klientams siūlys olimpinių žaidynių paketą.

„Pasiūlysime šešis „Viasat“ sporto kanalus ir „lrytas.tv“ kanalą, kurį galima bus žiūrėti HD raiška“, – sakė „Omnitel“ vadovas.

Taip pat, kalbant apie televizijos turinį, pirmąkart bus pradėti kultiniai serialų, tokių kaip „The Walking Dead“, sezonai.

Kalbant apie „Spotify“, tendencija akivaizdi – 29 proc. klausomos muzikos Lietuvoje sudaro tarptautiniai muzikos topai. Populiariausias grojaraštis – „Today's top Hits“. Drake'as – klausomiausias atlikėjas Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.