Pokemonų medžioklė Seime – japonai jau lankėsi pas L.Graužinienę

Patys nuvykome į Seimą, kad patikrintume gandus, jog svarbiausią Lietuvai pastatą užvaldė pokemonai. Daugybė liudininkų įvardijo stulbinamus skaičius – kai kas tvirtino, kad po Seimą blaškosi net 141 pokemonas ir niekas jų negaudo. Patikrinę faktus išsiaiškinome – pranešimai melagingi. Tačiau ką veikia pokemonų šalies delegacija Seimo pirmininkės kabinete? Ir kur nuves pokemonai nekaltus Alytaus gyventojus?

Pokemonų Seime nesumedžiojome. Nuotykių – radome.<br>lrytas.tv nuotr.
Pokemonų Seime nesumedžiojome. Nuotykių – radome.<br>lrytas.tv nuotr.
Seimo patalpose aptikome įrodymų, kad ir lietuviai veisia pokemonus! Keli nedalyvaujantys žaidimuose egzemplioriai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Seimo patalpose aptikome įrodymų, kad ir lietuviai veisia pokemonus! Keli nedalyvaujantys žaidimuose egzemplioriai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-07-20 15:42, atnaujinta 2017-05-18 08:29

Pasiklydę Seime

Per pusantros valandos išlandžioję beveik visus Seimo užkaborius galime atsakingai pranešti: Nacionalinis saugumo ir gynybos komitetas dirba puikiai! Seimo patalpose jokių žalių (ar kitos spalvos) mandagių (ar nelabai) bulbazaurų ar tentakulų nėra.

Aišku, gal tai ir ne komiteto nuopelnas, gal dėl visko kaltas didžiulis Seimo narių polinkis medžioklei? Gal iš neturėjimo ką veikti vasarą jie prieš pokemonus išbandė taktikas, kurias rinkimuose taikys opozicijai? Kad ir kaip ten būtų, Seime pokemonų nėra!

Neatsinešė jų su savimi ir Japonijos atstovų rūmų vicepirmininkas Tatsuo Kawabata, nors jį ir visą japonų delegaciją tik išėjusius iš Loretos Graužinienės kabineto atidžiai nuskenavome.

Keista, bet Seimo pirmininkė su pokemonų gimtinės atstovais kalbėjosi ne apie jų importo į Lietuvą didinimą. O juk mūsų miestų gatvėse tai bene populiariausias tos šalies produktas.

„Apie technologijas kalbėjome daug, tačiau dėl pokemonų nesiderėjome. Suprantu, kad jie labai aktualūs, tačiau pati jų negaudau“, – prisipažino susitikime dalyvavusi Lietuvos Seimo narė Dangutė Mikutienė.

Gerai bent tai, kad ir apie planus pastačius „Hitachi“ atominę elektrinę patikėti jos valdymą pokemonams niekas nekalba.

Užtat Seime mums pirmiesiems pavyko nufotografuoti tikrus lietuviškus keraminius pokemonus. Deja, paaiškėjo, kad žaidime jie nedalyvauja. Et, gal bent iš kiaušinio, kurį gavome „pokestope“ aikštėje prieš Seimo rūmus, išaugs koks vertas kandidatas?

O tuo metu Alytuje…

Grįžusius iš valdžios šventovės mus pasiekė kvietimas į Dzūkijos sostine vadinamą miestą. Neįtikėtina – Lietuvoje jau gimsta pokemonoturizmas!

„Siūlome rinktis vaizdingą pažintinį „pokestop“ maršrutą po Alytų, kurio finiše jūsų lauks šeimų piknikas Jaunimo parke „Chill and Grill“. Šį sekmadienį (liepos 24 d.) pėsčiomis ar dviračiu gaudykite pokemonus ir atraskite Alytų!

1. Savo kelionę pradėkime „sporto salėje“ („gyme“), esančioje Anzelmo Matučio parke. Greta muziejaus pušyne žaismingai pabirusios medinės skulptūros – „pokestopai“, „Išmintinga pelėda“, „Medinė mergaitė“, „Didysis šaukštas“, „Meška nori į lėktuvą“, „Baltasis ryklys“. Skulptūras miestui dovanojo tarptautinio medžio drožėjų simpoziumo „Vaivorykštė ežerą semia“, skirto A. Matučio 90-osioms gimimo metinėms, dalyviai. Tradicija tapusio simpoziumo metu parkas kaskart pasipildo naujomis skulptūromis.

2. Toliau traukiame į Miesto sodą – čia istoriniai rožynai ir Miesto sodo fontanas. Beje, šiemet Alytų puošia per 3500 įvairių spalvų rožių krūmų! Miesto sode ir šalia esančiame parke daugybė „pokestopų“: „Nepriklausomybės kryžius“, „Alytaus dailės mokykla“, „Nykštukas“, „Pintinė“, „Kazio Klimavičiaus skulptūra“, „Centrinis parko fontanas“, „Kazio Klimavičiaus skulptūra“ (prie A. Ramanausko-Vanago gimnazijos). Čia pat Laisvės angelo aikštėje sporto ir kovų arena – Laisvės angelo „gymas“.

3. Trečioji stotelė – Rotušės aikštė. „Pokestopas“ – „Alytaus teatras“. Čia pat – „Alytaus paštas“ ir skulptūra „Versmė“. Jos autorius – skulptorius Lionginas Virbickas, kurio darbai puošia Lietuvos Respublikos Prezidentūros kiemą, Europos skulptūrų ir Sapiegų parkus.

4. Dar šiek tiek veiksmo miesto centre – užsukime į Senamiesčio skverą. Čia net trys „pokepostai“: „Alytaus istorija senamiesčio skvere“, „Senamiesčio skvero fontanas“, „Jėzaus statula“. Prieš beveik ketverius metus skveras atgijo naujam gyvenimui, margaspalvį fontaną papuošė rašytojo Jurgio Kunčino eilės. Iš Senamiesčio skvero traukiame link „pokespoto“ „Patrimpas“, tuomet siaura Seirijų gatvele link Naujosios gatvės.

5. Naujojoje g. – Policijos komisariatas ir „pokestopas“ – „Teisėsaugos ir teisėtvarkos muziejus“. Toliau žygiuojame į šalia „Žuvinto“ esantį „pokestopą“ – „Vandenų žvėris su liūto kojomis“. 1981 m. pastatytos skulptūros autorius – jums jau žinomas L. Virbickas.

6. Stabtelėkime prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro, šalia kurio įsikūrė „pokestopai“: skulptūra „Žiedas“ ir „Alytaus Arena“. Virš vieno iš įėjimų išvysite 1977 m. sukurtą mozaiką „Citius, Altius, Fortius“, kurios autorius – Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Linas Leonas Katinas. Skulptūra „Žiedas“ pučiant stipriam vėjui „groja“ – skleidžia dūzgimą, panašų į varpo gaudesį.

7. Tikslas pasiektas – Jaunimo parkas ir šeimų piknikas. Šalia išskirtinių milžiniškų parko skulptūrų atrasite per dešimt „pokestopų“ – „Vaivorykštė“, „Trys arkliai“, „Spyna“, „Skulptūra Povas“ ir kiti. Čia pat ir „gymas“.

Sveikiname įveikus pokemonų gaudymo maršrutą Alytuje, metas pramogauti – jau trečią sezoną alytiškiai kviečiami praleisti sekmadienio popietes Jaunimo parke – pažaisti tinklinį, mini futbolą, stalo žaidimus, išsikepti kepsnių ant grotelių. Liepos 24 d. (sekmadienį) šios ir daug kitų pramogų Jaunimo parke jūsų lauks nuo 14 iki 18 val.

Beje, pasirūpinsime, kad šį sekmadienį netrūktų pokemonų!“

Ką čia bepridursi. Oho!!! Atrodo rastas unikalus Lietuvos populiarinimo planas. Lieka rasti, kaip pokemonus perrengti tautiniais drabužiais, ir jie virs geriausiais ekrano turistų gidais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.