„Telia“ pradėjo siūlyti kelionių draudimą, „Tele2“ sunerimo

Į užsienį vykstantys „Telia“ klientai nuo šiol galės naudotis ne tik tarptinkliniu ryšiu, bet ir apsidrausti. Bendradarbiaudamas su draudimo brokeriu „Edrauda“ ir draudimo bendrove „Compensa“ mobiliojo ryšio operatorius siūlo užsisakyti kelionių draudimą, kuris įsijungs tik kelionės metu. Draudimo paslauga galioja kartu keliaujančiai šeimai ir kainuoja 1 arba 1,5 euro per dieną.

Užmiršus pasirūpinti draudimu prieš kelionę, tai galima atlikti ir jos metu.<br>123rf nuotr.
Užmiršus pasirūpinti draudimu prieš kelionę, tai galima atlikti ir jos metu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2017, 3:09 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 9:18 PM

Kaip rašoma „Telia“ pranešime, kitaip nei rinkoje siūlomos draudimo paslaugos, jų siūlomas kelionių draudimas nereikalauja nurodyti kelionės tikslo, nes šalis, kurioje yra klientas, nustatoma automatiškai.

„Iš kelionių žmonės nori parsivežti tik gerus įspūdžius, tačiau kartais tenka patirti ir nenumatytų išlaidų susirgus ar susižeidus. Todėl kartu su partneriais sukūrėme patogią kelionių draudimo paslaugą, kuri automatiškai įsijungia išvykus iš Lietuvos. Tai ypač svarbu dažnai ir savarankiškai keliaujantiems žmonėms, šeimos savaitgalio išvykoms ar atostogoms“, – sakė „Telia“ privačių klientų padalinio vadovas Norbertas Žioba.

„Telia“ siūlomas kelionių draudimas galioja ir aktyvaus laisvalaikio veiklai, tokiai kaip slidinėjimas ar nardymas su instruktoriumi. Maksimali draudžiama medicininių išlaidų užsienyje suma siekia 60 000 eurų. Sprendimas draudžia ir nuo nelaimingų atsitikimų, neįgalumo, mirties, kelionės bagažo praradimo, sugadinimo ir vėlavimo bei bagaže esančio sporto inventoriaus, civilinės atsakomybės ar teisinių išlaidų.

Kelionių draudimas visame pasaulyje kainuoja 1 eurą per dieną, tik keliaujantiems Šiaurės ir Pietų Amerikoje – 1,5 euro per dieną. Mokestis už kelionių draudimą yra įtraukiamas į mėnesio sąskaitą už „Telia“ mobiliojo ryšio paslaugas ir taikomas tik už tas dienas, kurias vartotojas būna išvykęs iš Lietuvos.

Paslauga galioja ne tik sutuoktiniams ir jų nepilnamečiams vaikams, bet ir nesusituokusiems, tačiau kartu gyvenantiems ir bendrus vaikus auginantiems žmonėms.

Panašią paslaugą kelerius metus siūlo ir „Tele2“ – jos klientai, atvykę į svečią šalį, SMS žinute gauna pasiūlymą užsisakyti „Gjensidige“ kelionės draudimą. Tiesa, jis kainuoja 2 eurus per dieną asmeniui.

„Tele2“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas teigė, kad kompanija įvertins konkurentų pasiūlymą – dėl kokių įvykių, kokiai sumai vartotojai apdraudžiami – ir spręs, ar keisti savo kainodarą.

„Bitė“ kelionių draudimo kol kas nesiūlo, tačiau tokią galimybę svarsto.

„Bitė“ buvo pirmoji, jau prieš keletą metų kartu su partneriais pradėjusi teikti klientams įrenginių draudimą, taip pat pirmoji, pasiūliusi išmaniojo telefono ekrano draudimą, kurį naujų planų naudotojams iki 12 mėn. suteikia nemokamai. Apie kelionių draudimo paslaugos teikimą taip pat svarstome, tačiau plačiau pakomentuosime, kai pradėsime teikti šią paslaugą. Šiuo metu, bendradarbiaudami su „Edrauda“, suteikiame klientams galimybę mokėti už Vairuotojų civilinės atsakomybės, kasko draudimą ir pagalbą kelyje, įtraukiant mokėjimų sumas į kasmėnesines sąskaitas už mobilųjį ryšį“, – komentavo Arūnas Mickevičius, „Bitė Lietuva“ rinkodaros vadovas.

„Telia“ kelionių draudimo paslaugą galima užsisakyti internete arba paspaudus nuorodą, gautą SMS žinute išvykus iš Lietuvos. Draudimą gali užsisakyti visi „Telia“ mobiliojo ryšio reguliaraus mokėjimo klientai. Paslauga įjungiama per parą nuo jos užsakymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.