Paaiškėjo, kiek uždirba „Linkomanija“

77 tūkstančiai eurų – tiek pajamų per metus gauna svetainės Linkomanija.net valdytojai per e. atsiskaitymo sistemą „Paysera“. Šią informaciją paviešinęs asociacijos LATGA Muzikos kūrinių skyriaus vadovas Marius Kuzminas svarstė, kad iš viso kiekviena piratinė svetainė per metus gali uždirbti šimtus tūkstančių eurų.

„Linkomanijos“ metinės pajamos vien per „Paysera“ sistemą siekia 77 tūkst. eurų.<br>123rf nuotr.
„Linkomanijos“ metinės pajamos vien per „Paysera“ sistemą siekia 77 tūkst. eurų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-29 15:44, atnaujinta 2017-04-06 22:47

Nors interneto tiekėjų ir LATGA byla dėl blokavimo teisme bus svarstoma tik po mėnesio, M.Kuzminas nusprendė paviešinti intriguojančią bylos detalę.

„Vien tik Linkomanija.net per vieną finansinę priemonę – elektroninio atsiskaitymo sistemą „Paysera“ – gauna apie 77 tūkst. eurų pajamų per metus. O juk „aukos“ (jie taip vadina mokestį už galimybę atsisiųsti nelegaliai įdėtą intelektinę produkciją) renkamos ir per kitas finansines priemones. Piratai, kaip žinoma, mokesčių nemoka, o ką jau kalbėti apie atlygį autoriams“, – interviu „Lietuvos žinioms“ sakė M.Kuzminas.

Apie tai, kad pavyko išsiaiškinti „Linkomanijos“ pajamas, teisme LATGA atstovaujantis advokatas Andrius Iškauskas portalo Lrytas.lt žurnalistui buvo užsiminęs dar sausio pabaigoje. Tačiau tuomet teigė pats šio skaičiaus negalįs įvardinti ir pasiūlė kreiptis į atsakovus – interneto tiekėjus.

Šių atstovai tokį pasiūlymą įvertino kaip bandymą „pakišti“. „Konkretaus interneto puslapio, tokio kaip „Linkomanija“, pajamų viešinimas yra advokatų etikos klausimas, nes tai yra teismo bylos medžiagos dalis, kurios jie neturėtų viešinti ir komentuoti“, – anksčiau Lrytas.lt sakė „Telia“ vyriausiasis juriskonsultas Paulius Pakutinskas.

Pats A.Iškauskas taip pat pripažino, kad bylos medžiagą viešinti nedera: „Ši informacija yra pateikta į bylą, teisėjas gali pripažinti bylos medžiagą nevieša, tad nenorėjau užbėgti už akių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.