Sustojęs valstybės IT ūkio vystymasis skatina žvalgytis į užsienį

Vietinė informacinių ryšių technologijų rinka pernai nežymiai susitraukė, bet bendras IRT sektoriaus pajamas augino didėjančios paslaugų eksporto apimtys. „Infobalt“ atliktos apklausos duomenimis, IRT sektoriaus įmonės planuoja, kad pajamos iš eksporto augs ir šiemet. 

Asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2017, 1:44 PM

„IRT sektoriaus pajamos auga 5 metus iš eilės. Nors didžiausią pajamų dalį ir toliau sudaro vidaus rinkos pajamos, kurios pernai šiek tiek sumažėjo, bendrą pajamų didėjimą paskatino 46 proc. šoktelėjęs IT paslaugų eksportas“, – pranešime spaudai cituojamas Paulius Vertelka, asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius. 

Anot jo, mažiausią IRT pajamų dalį, kaip ir seniau, sudarė pajamos iš viešųjų pirkimų.

„Viešųjų pirkimų pajamos sektoriuje vis dar išlieka minimalios ir panašu, kad ženkliai nesikeis ir šiais metais. Tai galima paaiškinti tuo, kad valstybinis IT sektorius vis dar neturi aiškaus vadovo, o už informacines technologijas atsakingos ministerijos laukia Vyriausybės apsisprendimo. Sustojęs valstybės IT ūkio vystymasis skatina iki šiol valstybei paslaugas teikusias įmones ieškoti kitų veiklos modelių ir žiūrėti į eksporto rinką“, – teigė P.Vertelka.

„Infobalt“ atlikta įmonių lūkesčių apklausa rodo, kad 2017 m. IT paslaugas teikiančios įmonės vertina optimistiškai ir toliau planuoja ne tik eksporto, bet ir bendrą pajamų augimą. Net 72 proc. apklausoje dalyvavusių įmonių planuoja, kad šiais metais padidės jų pardavimo pajamos, o 62 proc. planuoja augimą eksporto rinkoje. 

Augančias pajamas įmonės planuoja investuoti į naujų darbuotojų samdymą ir atlyginimų kėlimą – daugiau darbuotojų planuoja pasamdyti 59 proc. įmonių, o didinti vidutinį darbo užmokestį – 72 proc. apklausoje dalyvavusių įmonių. Įmonių plėtrą ir darbuotojų augimą per artimiausius 3 metus planuoja net 95 proc. Lietuvos įmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.