Lenkijoje nuo 2018 metų bus galima naudotis mobiliomis asmens dokumentų versijomis

Lenkijos piliečiai nuo kitų metų asmens dokumentus galės laikyti mobiliuosiuose telefonuose, penktadienį sakė skaitmeninių technologijų ministrė Anna Strezynska.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 8:02 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 9:13 PM

„Tikiuosi, kad lenkai, Europoje žinomi dėl savo atvirumo naujoms technologijoms, aktyviai naudosis šia sistema“, – ministrę cituoja Lenkijos naujienų agentūra PAP.

A.Strezynska apsilankė pietiniame Naujojo Visničiaus mieste, vienoje iš vietovių, kur bus išbandoma ši naujovė.

Ministerijos atstovas Karolis Manysas agentūrai AFP sakė, kad panaši sistema jau veikia keliose kitose ES šalyse, tarp kurių Austrija ir technologijų nebijanti Estija.

Jis pridūrė, kad vyriausybė ruošia pataisas dabartiniams įstatymams, kad lenkai galėtų reikiamu metu parodyti asmens dokumentą, laikomą jų telefone.

Naujoji sistema bus pradėta naudoti palaipsniui, pradedant nuo jaunų žmonių. Vėliau atsiras mobiliosios kitų dokumentų versijos: vairuotojų pažymėjimų, automobilio registracijos dokumentų, studentų pažymėjimų ir taip toliau, sako A.Strezynska.

Šalies 38 milijonų gyventojų asmens dokumentai bus laikomi „debesyje“, juos savo telefonuose sistemos naudotojai galės matyti įvedę SMS žinute gautą kodą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.