Maisto karai „emodžiuose“. Koks patiekalas labiausiai tiktų lietuviškoje erdvėje?

Gal šis dalykas ir nelabai nuskambėjo lietuviškosiose medijose, bet anglosaksiškuosiuose socialiniuose tinkluose neseniai nugriaudėjo audra stiklinėje dėl emodžių, vaizduojančių mėsainį – vartotojai pastebėjo, kad „Google“ aplinkoje šis paveiksliukas atrodo labai keistai: jame pavaizduota, kad sūris yra komponuojamas ne ant mėsos paplotėlio, o po juo. Tokia menka detalė virto tikru socialiniu urganau – vartotojai ėmė lyginti, kaip mėsainiai vaizduojami kitų aplinkų emodžiuose ir net ėmė gaminti bei tikrinti, kaip tokie mėsainiai atrodytų realybėje.

 Ukraina siūlo įvesti barščių emodžį.
 Ukraina siūlo įvesti barščių emodžį.
 Skandalingasis mėsainio emodžis.
 Skandalingasis mėsainio emodžis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-06 12:36

Ukrainiečiai, prižiūrintys oficialią Ukrainos paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“, nusprendė pasinaudoti sukilusiu kulinariniu dėmesiu ir pranešė, kad nori sukurti emodžį, vaizduojantį... ukrainietiškus barščius.

Kaip žinoma, ukrainietiški barščiai, paprastai gaminami ir burokėlių, morkų, salierų, buvlių ir kitų daržovių, laikomi nacionaliniu patiekalu.

Todėl lrytas.lt klausia – kaip manote, koks patiekalas virtualiojoje erdvėje labiusiai tiktų atsotvauti lietuviškąją kulinariją?

Žinoma, turbūt pirma mintis kyla apie cepelinus, bulvinius blynus, bulvių plokštainį ar vėdarus – bet primename, kad entokulinarai teigia, jog visi šie patiekalai yra labiau litvakų (Lietuvos ir Baltarusijos teritorijoje gyvenusių žydų) ar vokiečių kulinarijos atributai – bet ne lietuvių.

Ir kaip manote – ar tokio patiekalo emodžiai turėtų skirtis „Android“, iOS ir „Windows“ aplinkose (kaip kad yra garsiojo mėsainio atveju?) Jei taip – kuo?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?