„Bitė“ ruošiasi interneto duomenų šuoliui

Sparčiai augant interneto duomenų vartojimui, telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ užbaigė savo tarptautinių jungčių, leidžiančių iš Lietuvos pasiekti užsienyje esančius tinklalapius ir kitą turinį, atnaujinimą. Jų bendras pralaidumas padidėjo beveik dvigubai ir šiuo metu viršija 100 Gb/s.

 Sparčiai augant interneto duomenų vartojimui, telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ užbaigė savo tarptautinių jungčių, leidžiančių iš Lietuvos pasiekti užsienyje esančius tinklalapius ir kitą turinį, atnaujinimą.<br> 123RF iliustr.
 Sparčiai augant interneto duomenų vartojimui, telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ užbaigė savo tarptautinių jungčių, leidžiančių iš Lietuvos pasiekti užsienyje esančius tinklalapius ir kitą turinį, atnaujinimą.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2018, 2:15 PM

„Daugelį metų esame antras pagal dydį interneto tiekėjas Lietuvoje, vertinant pagal mūsų tarptautinių jungčių spartą. Ruošdamiesi neišvengiamai augsiančiam interneto srautui, užbaigėme tarptautinių jungčių išplėtimą ir jas padidinome beveik dvigubai“, – sako Gintas Butėnas, „Bitė Lietuvos“ technologijų vadovas.

Naujausios RRT ataskaitos duomenimis, „Bitės“ interneto ryšio kanalo sparta į užsienį siekia 102,4 Gb/s ir sudaro beveik penktadalį viso Lietuvos interneto kanalo srauto į užsienį: „Įdomu tai, kad nemaža dalis šalies tradicinių interneto tiekėjų, siūlydami paslaugas savo vartotojams, naudojasi mūsų interneto ryšio kanalais į užsienį.“

Šiuo metu „Bitės“ tinklas iš Lietuvos yra sujungtas su duomenų centrais Rygoje, Frankfurte ir Stokholme – per juos Lietuvoje esantys vartotojai pasiekia užsienio šalyse veikiančius tinklalapius, žaidimų serverius ar kitokius interneto resursus. Per praėjusius metus „Bitė“ padvigubino tinklo talpumą su Stokholmu ir Frankfurtu (nuo 20 iki 40 Gb/s kiekvienam), o su Ryga – net 4 kartus (nuo 20 iki 80 Gb/s).

„Tuo pačiu įgyvendinome tinklo įrangos modernizavimo projektą bei užbaigėme diegti laikinųjų duomenų saugyklas. Pastarosios yra „Facebook“, „Google“, „Akamai“ priklausantys serveriai, kurie veikia mūsų tinkle Lietuvoje, ir kur kas pagreitina laiko tarpą per kurį mūsų klientai pasiekia „Facebook“, „YouTube“ ir kitas tarnybas. Visa tai leidžia tiek dabar, tiek leis ateityje mūsų klientams maksimaliai greitai pasiekti norimus resursus ir nenutrūkstamai mėgautis aukščiausia turinio kokybe. Be to, atnaujinta tinklo valdymo sistema mums leidžia kur kas greičiau reaguoti į vis dažnesnes saugumo grėsmes ir taip apsaugoti savo vartotojus“, – teigia G. Butėnas.

Pernai „Bitė“ Lietuvoje į tinklo plėtrą ir atnaujinimą iš viso investavo 15 mln. eurų. Šiemet investicijų suma turėtų išlikti panaši.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.