„Washington Post“: Rusijos žvalgyba įsilaužė į olimpiados organizatorių kompiuterius

Rusijos karinė žvalgyba įsilaužė į šimtus Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių organizatorių naudotų kompiuterių ir bandė sudaryti įspūdį, kad tai Šiaurės Korėjos darbas, sekmadienį pranešė JAV dienraštis „Washington Post“, cituodamas amerikiečių žvalgybos šaltinius.

Pjongčangas atsisveikino su olimpiada
Pjongčangas atsisveikino su olimpiada
Pjongčangas atsisveikino su olimpiada<br>AP nuotr.
Pjongčangas atsisveikino su olimpiada<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2018, 7:33 PM

Pietų Korėja kiek anksčiau paskelbė, kad tiria informaciją apie su olimpinėmis žaidynėmis susijusių interneto puslapių ir transliavimo sistemų užgrobimą.

„Washington Post“ pranešė, jog Rusijos karinė žvalgyba (GRU) vasario pradžioje užvaldė apie 300 olimpiados organizatorių kompiuterių. Dėl to daug į žaidynių atidarymo ceremoniją bilietus nusipirkusių žmonių buvo užkirstas patekimas į renginį, nes jie negalėjo atsispausdinti bilietų.

Dienraštis nurodė, kad rusai nulaužė Pietų Korėjos kompiuterių maršrutizatorius ir įrašė ten kenkėjiškas programas, kurios leido jiems rinkti informaciją ir paralyžuoti tinklą.

Rusijos pareigūnai naudojosi Šiaurės Korėjos interneto tiekėjo paslaugomis, jog atrodytų, kad ataka susijusi su Pchenjanu.

Anot kai kurių kalbintų analitikų, kibernetinė ataka galėjo būti surengta kerštaujant už draudimą Rusijai dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Kai kuriems šios šalies sportininkams leista dalyvauti olimpiadoje tik kaip „olimpiniams atletams iš Rusijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.