Kviečia išrinkti įtakingiausius Lietuvos internautus

„Kaip žinia, DELFI ruošia kasmetinius įtakingiausių visos Lietuvos žmonių rinkimus. Renka politikus, žurnalistus ir dar kažką. Bet tai šiaip bendra įtaka. O realiai gi jau senokai stebime vieną įdomų procesą – viskas, kas internetuose, pajuda link visos likusios Lietuvos. Ir tai, kas svarbu internetuose šiandien – tai svarbu bus visai Lietuvai rytoj. Žurnalistai rašo apie tai, kas ką leptelėjo savo „Facebook“ paskyroje, o „Facebook“ influenceriai sukuria ir visokias politines akcijas, ir didžiausius judesius. Tuo tarpu tie, ko nėra internetuose, vis labiau eina į praeitį, į užmarštį.“, – rašo tinklaraštininkas ir interneto erdvės aktyvistas Ričardas Savukynas.

 Lietuvoje renkami įtakingiausi interneto vartotojai.<br> 123RF nuotr.
 Lietuvoje renkami įtakingiausi interneto vartotojai.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2018, 9:48 AM, atnaujinta May 23, 2018, 9:51 AM

Ir jis kviečia užpildyti apklausą, kuri parodytų, kurie lietuviai, pačių internautų nuomone, yra įtakingiausi lietuviškame internete.

Tarp siūlomo sąrašo matyti tokie žmonės, kaip verslininkas Liudvikas Andriulis, populiarus interneto personažas Vacys Maslionka, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, kalbininkė Loreta Vaicekauskienė, interneto laidų kūrėjas Andrius Tapinas, komikas Haroldas Mackevičius, medikė Justė Latauskienė, ir daugelis kitų.

Lankytojai turi galimybę siūlyti ir savo kandidatus.

„Negrupuosiu į politikus, nepolitikus, žurnalistus ir nežurnalistus – vienas kriterijus yra realiai esminis, svarbiausias: jei žmogus bendrauja, skelbia savo mintis, kelia viršun problemas, judina Lietuvą pirmyn ir padeda kitiems atrasti kažką naujo – tai ir yra influenceris“, – pristatydamas pradinį sąrašą komentuoja R.Savukynas. Jis taip pat pastebi, kad apklausoje dalyvauja ne tik realūs asmenys, bet ir personažai. „nes internete būna ir personažai, o ne tik pasus turinčios būtybės“, – teigia tinklaraštininkas.

Vienas vartotojas gali balsuoti už 10 kandidatų.

Šiuo metu apklausoje lyderiauja „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas, apžvalgininkas Audrius Bačiulis, satyrinis interneto personažas Vacys Maslionka, verslininkas Liudvikas Andriulis ir komikas Haroldas Mackevičius.

Apklausą galima rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.