Švedijoje populiarėja mikroschemos po oda

Vis daugiau švedų ryžtasi į plaštaką implantuoti mikroschemą, kuri pakeičia kasdienybėje būtinus įvairius prisijungimo kodus, korteles ir raktus.

 Vis daugiau švedų ryžtasi į plaštaką implantuoti mikroschemą, kuri pakeičia kasdienybėje būtinus įvairius prisijungimo kodus, korteles ir raktus.<br> Biohax international nuotr.
 Vis daugiau švedų ryžtasi į plaštaką implantuoti mikroschemą, kuri pakeičia kasdienybėje būtinus įvairius prisijungimo kodus, korteles ir raktus.<br> Biohax international nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaida Meidutė Strazdauskienė, LRT.lt

Jun 25, 2018, 1:14 PM

Apie 3500 švedų teigia iš namų kasryt išeinantys negalvodami – pasiėmė ar ne piniginę ir raktus. Visa jiems reikalinga informacija yra implantuota po oda, tarp nykščio ir rodomojo piršto, ryžio grūdo didumo mikroschemoje.

Susidomėjimas šia technologine naujove Švedijoje auga kaip ant mielių, tiesa, domisi daugiausia įmonės, kurios nori investuoti į mikroschemų skaitytuvus ir taip supaprastinti darbuotojų kasdienybę.

Mikroschemų gamintojas bendrovė „Biohax International“ prognozuoja, jog per ateinantį penkmetį ši technologija taps labiau prieinama ir visuomeniniame gyvenime, pavyzdžiui, naudojantis viešuoju transportu, atsiskaitant banko kortelėmis, patvirtinant savo tapatybę ar atsirakinant duris pakaks paprasto plaštakos prisilietimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.