Tikrins, kaip „Facebook“ apie duomenų nutekėjimą rinką informavo

JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) ketina ištirti, ar JAV įmonė „Facebook“, valdanti tokio pat pavadinimo socialinį tinklą, tinkamai informavo rinkos dalyvius apie galimą naudotojų duomenų nutekėjimą, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis savo šaltiniais.

Kovo mėnesį paaiškėjus, kad „Cambridge Analytica“ per savo programėlę „Facebook“ socialiniame tinkle rinko naudotojų duomenis, įsiplieskė didelis skandalas. <br>123RF nuotr. 
Kovo mėnesį paaiškėjus, kad „Cambridge Analytica“ per savo programėlę „Facebook“ socialiniame tinkle rinko naudotojų duomenis, įsiplieskė didelis skandalas. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Jul 16, 2018, 12:09 PM

Komisija įmonės paprašė pateikti informaciją apie tai, ką „Facebook“ žinojo apie tai, kaip Didžiosios Britanijos politinių konsultacijų įmonė „Cambridge Analytica“ dirba su naudotojų duomenimis.

SEC taip pat nori išsiaiškinti, kaip „Facebook“ analizavo riziką, susijusią su tuo, kad programėlių kūrėjai duomenis gali naudoti ne pagal socialinio tinklo nustatytas taisykles.

Kovo mėnesį paaiškėjus, kad „Cambridge Analytica“ per savo programėlę „Facebook“ socialiniame tinkle rinko naudotojų duomenis, įsiplieskė didelis skandalas.

Kalbama, kad „Cambridge Analytica“ galėjo gauti iš viso 87 mln. socialinio tinklo naudotojų duomenis.

Spėjama, kad šie duomenys galėjo būti panaudoti per 2016 metų JAV prezidento rinkimų kampaniją ir rengiantis referendumui dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES).

JAV akcijų rinką reglamentuojančiuose įstatymuose nustatyta, kad emitentai turi išsamiai ir laiku informuoti investuotojus apie įmonei svarbius įvykius. Pastaruoju metu SEC kelis kartus atliko tyrimus dėl įmonių, kurios per vėlai atskleisdavo tokią informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.