Patogu keliaujantiems: visų oro uostų interneto slaptažodžiai – vienoje vietoje

Bent jau dalis keliaujančių yra su tuo susidūrę – iki skrydžio dar dvi ar trys valandos, parduotuvėje „Duty Free“ visiškai nėra ką veikti, o prieigos prie interneto nėra. Arba yra – bet už kokią kainą!

  Įsivaizduokite, kad Wi-Fi tampa nemokamu viso pasaulio oro uostuose. Tokiu atveju kelionės būtų daug malonesnės, ar ne?<br> 123RF nuotr.
  Įsivaizduokite, kad Wi-Fi tampa nemokamu viso pasaulio oro uostuose. Tokiu atveju kelionės būtų daug malonesnės, ar ne?<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-18 10:13, atnaujinta 2018-07-18 10:27

O dabar įsivaizduokite, kad Wi-Fi tampa nemokamu viso pasaulio oro uostuose. Tokiu atveju kelionės būtų daug malonesnės, ar ne?

Kažkas panašaus jau ir yra. Jau kelerius metus egzistuoja interneto svetainės, renkančios ir skelbiančios oro uostų slaptažodžius – vienos jų atsiranda, kitos išnyksta, trečios atnaujinamos labai jau retai. Bet ilgiausiai egzistuojantis – ir dažniausiai atnaujinamas – yra šis keliautojo, tinklaraštininko ir IT saugumo specialisto Anilo Polato projektas:

Vis dėlto primename, kad oro uostai taip pat nėra naivūs, ir mokestis už interneto ryšį jiems bei jų partneriams gali atnešti nemenkas pajams, todėl tikėtis, kad jie šios svetainės nežino – labai jau optimistiška. Vis dėlto, išbandyti laimę nieko nekainuoja, ar ne? Juolab, kad duomenų bazėje surinkti ne tik slaptažodžiai, bet ir atviri interneto prieigos taškai – tad prieš skyrdį galima pasitikrinti, ar oro uoste, į kurį keliausite, viešas interneto ryšys išvis yra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.