Eismo ribojimai popiežiaus vizito metu: išgelbės telefonas

Rugsėjo 22 d., šeštadienį, minėsime Tarptautinę dieną be automobilio, kurios tikslas – skatinti žmones ieškoti kitokių susisiekimų priemonių, daugiau judėti pėsčiomis. Šįkart ji sutampa ir su popiežiaus Pranciškaus vizitu, kai nuosavą automobilį geriau bus palikti kieme – eismo ribojimų sostinės gatvėse išvengti nepavyks.

 Jūsų dėmesiui – 3 eksperto patarimai, padėsiantys keliauti išmaniai, patogiai ir be nuosavo automobilio.<br> 123RF nuotr.
 Jūsų dėmesiui – 3 eksperto patarimai, padėsiantys keliauti išmaniai, patogiai ir be nuosavo automobilio.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 7:14 PM

Jūsų dėmesiui – 3 „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto Arnoldo Lukošiaus patarimai, padėsiantys keliauti išmaniai, patogiai ir be nuosavo automobilio.

1. Viešasis transportas – patogesnis nei anksčiau

Išbandyti kelionę viešuoju transportu – dabar itin tinkamas laikas. Penktadienį jis bus nemokamas Klaipėdoje, šeštadienį – Vilniuje, o sekmadienį – Kaune. Prieš išvykstant, rekomenduojama pasirūpinti keliavimą palengvinančiomis programėlėmis.

Didžiųjų miestų viešojo transporto tvarkaraščius ir maršrutus „Android“ išmaniųjų savininkai patikrinti gali aplikacijose „Busai Vilnius“, „Busai Kaunas“ ir „Busai Klaipėda“. Tuo tarpu programėlė „Trafi“ veikia tiek „iOS“, tiek „Android“ sistemose ir turi papildomų funkcijų. Pavyzdžiui, joje pažymėjus savo buvimo vietą ir galutinį tikslą, aplikacija pateiks trumpiausius maršrutus realiu laiku bei informaciją apie skirtingas keliavimo galimybes: viešuoju transportu, nuomotu dviračiu ar automobiliu, naudojantis pavežėjimo paslaugomis.

Besiruošiant į kelionę tarp kelių miestų, galima išbandyti tik šiemet startavusią programėlę „Raidit“ (Android| iOS). Joje patogu susiplanuoti individualų maršrutą ne tik pagal tarpmiestinio, bet ir skirtingų miestų viešojo transporto tvarkaraščius.

2. Technologijų eroje – kitoks taksi

Išmanieji pakeitė ne tik viešąjį transportą, bet ir pavežėjimo paslaugas. Norint jomis pasinaudoti, skambinti taksi skambučių centrui arba piniginėje turėti grynųjų pinigų – nebereikia. Užtenka telefone įdiegti reikalingą programėlę ir susieti ją su savo banko kortele.

Tokių Lietuvoje veikiančių aplikacijų yra ne viena – rinktis galima iš „Uber“ (Android| iOS), „Taxify“ (Android| iOS), „eTaksi“ (Android| iOS) ar kitų. Programėlėse tereikia įvesti savo buvimo vietą ir kelionės tikslą – atvykęs vairuotojas jau žinos, kur važiuoti. Be to, dar prieš kelionę aplikacija informuos apie preliminarią jos kainą bei trukmę.

3. Mėgstantiems vairuoti

Jei vairavimo atsisakyti nenorite, išbandykite „CityBee“(Android| iOS) arba „Spark“ (Android| iOS) dalijimosi paslaugų programėles. Jomis pradėti naudotis paprasta – platformose tereikia įvesti savo vairuotojo pažymėjimo numerį bei banko kortelės duomenis, nuo kurios vėliau bus nuskaitytas kelionės mokestis.

Programėlėse galima pasirinkti realiu laiku laisvus automobilius, esančius patogiausioje vietoje, o su jais keliauti leidžiama visoje Lietuvoje. Be to, nuomotus automobilius galima nemokamai statyti programėlių žemėlapiuose pažymėtose zonose. Tuo tarpu visi „Spark“ automobiliai – elektriniai, todėl juos palikti galima ne tik nurodytose zonose, bet ir jiems skirtose įkrovos stotelėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.