Artėja „Windows 10” atnaujinimas, kuris gali sugadinti jūsų kompiuterį

„Microsoft” “Windows 10“ atnaujinimus leidžia gana dažnai (ir žinoma, lygiai taip pat dažnai erzina prašymais leisti įdiegti atsinaujinimus ir persikrauti, kažkodėl dažniausiai darbo viduryje). Bet spalio 10-osios atnaujinimas bus ypatingas – ir net dėl dviejų priežasčių, rašo „Business Insider“.

 Patys „Microsoft“ įspėja, kad atnaujinimas gali sugadinti kompiuterį taip, kad net patys operacinės sistemos įrangos kūrėjai negalės padėti.<br> 123RF nuotr.
 Patys „Microsoft“ įspėja, kad atnaujinimas gali sugadinti kompiuterį taip, kad net patys operacinės sistemos įrangos kūrėjai negalės padėti.<br> 123RF nuotr.
 Padėti gali „Storage Sense“, esantis „Windows 10” nustatymų „Storage“ skiltyje.
 Padėti gali „Storage Sense“, esantis „Windows 10” nustatymų „Storage“ skiltyje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 25, 2018, 10:18 PM, atnaujinta Sep 25, 2018, 10:19 PM

Pirma – tai vienas iš dviejų kasmetinių didžiųjų „Windows 10” atnaujinimų, kuriuose be įprastų klaidų bei spragų ištaisymų būna ir naujos operacinės sistemos funkcijos – todėl jo diegimas trunka gana ilgai.

Antra, patys „Microsoft“ įspėja, kad tai gali sugadinti sistemą taip, kad net patys operacinės sistemos įrangos kūrėjai negalės padėti.

Problema yra laisvos atminties kiekyje. Jei leisite atlikti atnaujinimo diegimą, bet standžiajame diske nebebus pakankamai vietos, „Windows“ gali nepasileisti ir nulaužti visą sistemą. Kiek atminties reikėtų palikti? „Microsoft“ nesako. Bet pavasarinis didysis atnaujinimas 32 bitų sistemai pareikalavo 16 GB laisvos vietos, o 64 bitų sistemai – 20 GB.

Kodėl tai išvis yra problema? Ar atnaujinimas pats negalėtų pasitikrinti ir įspėti vartotoją dėl laisvos vietos trūkumo? Galėtų, bet kažkodėl to nedaro, pastebi „Business Insider“ ir ironizuoja, kad vietoje to, kad pasirūpintų šia sistema, „Microsoft“ tikisi, kad vartotojai patys susiras štai tokius straipsnius ir išsispręs problemą be kompanijos įsikišimo.

Ką daryti

Ką daryti, kad spalio 10-osios atnaujinimas nesugriautų jūsų sistemos? Elgtis reikėtų taip:

Pirmiausia, pasitikrinkite, kiek laisvos vietose kompiuteryje yra dabar. Paspauskite „Windows“ mygtuką klaviatūroje ir eikite į Settings>System>Storage.

Jei likę mažiau nei 16 ar 20 GB – išvalyti šiukšliadėžę, ištrinti laikinus ar iš interneto parsisiųstus nebereikalingus failus būtų pirmasis žingsnis. Čia padėti gali „Storage Sense“, esantis „Windows 10” nustatymų „Storage“ skiltyje – galite nustatyti, kad jis veiktų automatiškai, o galima atlikti valymą ir rankiniu būdu – pastaruoju atveju pasirinkite „Free up space now“, o tada – „Clean up“.

Jei to nepakanka – ką gi, teks trinti mažiau naudojamas programas ar išsikelti duomenis (pavyzdžiui, nuotraukas) į debesiją – tam galima naudoti „Google Drive“, tų pačių „Microsoft“ „OneDrive“, arba „Dropbox“, arba „Box“ – arba daug kitų.

Parengta pagal „Business Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.