Prisidirbo: uždaroma viena „Google“ paslauga

Kaip pranešama korporacijos tinklaraštyje, „Google“ privatiems vartotojams uždaro dar vieną produktą – socialinį tinklą „Google +“.

 „Google“ sako, kad  „Google+“saugumo spraga teoriškai galėjo pasinaudoti 438 programėlės.<br> 123RF nuotr.
 „Google“ sako, kad  „Google+“saugumo spraga teoriškai galėjo pasinaudoti 438 programėlės.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2018, 9:57 PM, atnaujinta Oct 8, 2018, 10:06 PM

CNBC teigimu, tai daroma po to, kai kovo mėnesį buvo aptikta saugumo skylė, trečiosioms šalims galėjusi suteikti prieigą prie asmeninių vartotojų duomenų. Pasak CNBC, pranešama apie tikimybę, kad šie duomenys apima vardus, elektroninio pašto adresus, gimimo datas, paskyrų nuotraukas ir informaciją apie vartotojo lytį – ir visa tai liečia 50 000 „Google+“ paskyrų. Gera naujiena nebent tai, kad, panašu, nenukentėjo jokie vartotojų asmeninio susirašinėjimo duomenys ar jų telefonų numeriai.

„Google“ sako, kad saugumo spraga teoriškai galėjo pasinaudoti 438 programėlės, dėl kurių privatūs duomenys galėjo būti pasiekiami – bet kol kas oficialiai nepranešta nei apie vieną atvejį, kad tai būtų buvę padaryta.

Pasak „Wall Street Journal“, „Google“ neatskleidė „Google +“ saugumo spragos todėl, kad išsigando oficialaus patikrinimo, o taip pat ir žalos reputacijai – ar bent jau taip teigiama WSJ publikuotame straipsnyje.

Kaip atsaką į šį saugumo pažeidimą, per artimiausius dešimt mėnesių „Google“ planuoja išjungti „Google+“ funkcijas privatiems vartotojams, rašo CNBC – bet žada palikti palikti korporatyvinį „G Suite“ modulį.

„Google+“ startavo 2011 metais, tačiau taip ir nesulaukęs sėkmės, 2015 m. buvo suskaidytas į smulkesnius produktus. Pačių „Google“ duomenimis, dabartinėje „Google+“ versijoje 90% paprastų (nekomercinių) vartotojų šiame socialiniame tinkle vidutiniškai praleidžia mažiau nei 5 sekundes.

Konglomeratas „Alphabet“, kuriam priklauso „Google“, iki šiol nepateikė jokio komentaro apie susidariusią situaciją.

Parengta pagal CNBC, „The Wall Street Journal“ ir „Google“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.