Nesutaria, ką išplovė jūra: ateivių laivo nuolaužą ar kažką žemiško?

JAV Pietų Karolinos valstijos paplūdimyje rastas keistas objektas. Iš pažiūros jis atrodo per sunkus, kad jį būtų išplovusios bangos, tačiau iš kur jis atsirado? Ir taip – jau pasklido teorijos apie sudužusius kosminius aparatus.

 JAV Pietų Karolinos valstijos paplūdimyje rastas keistas objektas.<br> Lowcountrymarinemammalnetwork.org nuotr.
 JAV Pietų Karolinos valstijos paplūdimyje rastas keistas objektas.<br> Lowcountrymarinemammalnetwork.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2018, 2:45 PM

Mėnesio pradžioje viename Pietų Karolinos paplūdimyje buvo aptiktas didelis apvalus objektas. Jis yra aukštesnis už vidutinio ūgio žmogų, viduryje matomas vamzdis. Iš pažiūros atrodo, kad kai kurios šio daikto vietos yra lengvai aprūkusios, tačiau tai gali būti ir kiti nešvarumai. Kai kurie žmonės iš karto padarė išvadą, kad šis objektas negalėjo būti išplautas bangų – jis tiesiog yra per sunkus. Taigi, jis turėjo atkeliauti iš dangaus.

Internete beveik iš karto pasirodė versijos apie tai, kad šis daiktas yra ateivių nusileidimo kapsulė. Teigiama, kad nežemiška gyvybė atkeliavo didesniu erdvėlaiviu, o tada nusileido šia kapsule. Tačiau, aišku, tai yra mažai tikėtina. Sunku patikėti ir kita versija, teigiančia, kad tai – dirbtinio Žemės palydovo dalis, tačiau su kosmosu susiję pasvarstymai nebūtinai yra visiškai beprotiški.

Pietų Karolina yra į šiaurę nuo Floridos valstijos, kurioje yra įsikūrusi NASA su Kenedžio skrydžių centru. Iš šios vietos į kosmosą kyla raketos, nešančios palydovus ar kitą kosminę įrangą. Raketos turi apvalių dalių ir komponentų, kurie atitrūksta kilimo metu ir krenta žemyn. Todėl nėra visiškai beprotiška manyti, kad ši detalė buvo kokio erdvėlaivio dalis.

Kita vertus, dar labiau tikėtina, kad šį objektą vis dėlto išplovė Atlanto vandenyno bangos. Nors iš pažiūros šis daiktas atrodo labai didelis ir sunkus, jis yra minkštas – centrinį vamzdį supa storas minkštos putos sluoksnis, kuris bent jau teoriškai turėtų galėti plūduriuoti. Tai reiškia, kad šis paslaptingas daiktas gali būti plūduro ar povandeninio vamzdyno dalis. Jis taip pat tiesiog galėjo iškristi iš laivo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.