Ar kariniame laive galima žvejoti?

Kariniai laivai keliauja po visą pasaulį. Net kai jiems nėra priskirta jokia misija, jie dažniausiai plaukia iš vieno uosto į kitą. Tai – daug kelionių ir daug maisto, kurio reikia įguloms. Bet galbūt jo pasipildoma pakeliui tiesiai iš jūros? Ar kariniai laivai žvejoja maistui?

 Žvejoti paprasčiau žemaborčiuose kariniuose laivuose.<br> Pixsell / Scanpix nuotr.
 Žvejoti paprasčiau žemaborčiuose kariniuose laivuose.<br> Pixsell / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-20 10:22, atnaujinta 2018-10-20 10:23

Žinoma, maistas yra labai svarbus. Jis turi būti kokybiškas, praturtintas vitaminais ir suteikiantis energijos. Kariniuose laivuose tarnaujantys kariai privalo gerai jaustis tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Taigi, maistas atrenkamas ir ruošiamas labai atsakingai.

Maisto atsargas kariniai laivai pasipildo uostuose. Laive jų pakanka keliems mėnesiams – jo visada būna daugiau nei reikia konkrečiai misijai ar kelionei. Taigi, tikriausiai atrodytų, kad karinių laivų įgulos nežvejoja?

Dar ir kaip žvejoja – juk tai puikus laisvalaikio užsiėmimas!

Net jei žvejyba jums nepatinka, ilgą laiką leisdami kariniame laive tikriausiai užsinorėsite įmerkti kabliuką. Jums reikės meškerės ir aukštesnio rango karininkų leidimo – ir tikėtina, kad jei jūra yra rami, o laive nėra daug darbo, laisvu laiku galėsite pažvejoti. Aišku, žvejyba iš kai kurių laivų yra sudėtinga dėl aukšto korpuso – tačiau jei tik tai įmanoma, žvejoti jums tikriausiai bus leista.

O štai savo laimikio valgyti tikriausiai negalėsite. Tai neleidžiama JAV Kariniame jūrų laivyne ir daugelyje kitų šalių pajėgų. Sužvejotos žuvies valgymas yra uždraustas dėl medicininių priežasčių, siekiant sumažinti apsinuodijimo tikimybę. Taigi, kai JAV kariai ką nors sužvejoja, jiems telieka išsisaugoti nuotrauką ir laimikį paleisti atgal į jūrą.

Tiesa, reikėtų pažymėti, kad šios nuostatos galioja taikos metu, nekrizinėse situacijose. Jei dėl kokių nors priežasčių laivas negalėtų vykti pasipildyti atsargų, į jį negalėtų atskristi sraigtasparniai ar jo nebūtų galima pasiekti kitais būdais – žuvis greičiausiai būtų valgoma, o kariai būtų raginami žvejoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.