Po „Facebook“ skandalo EP nariai numatė naują žingsnį duomenims apsaugoti

Antradienį Europos Parlamento (EP) nariai kartu su ES komisare Vera Jourova aptars būdus, kaip sustiprinti ES vartotojų duomenų apsaugą po įsiplieskusio „Facebook“ ir „Cambridge Analytica“ skandalo.

Kilus „Facebook“ ir „Cambridge Analytica“ skandalui, bendrovė kaltinta netinkamai rinkusi ir panaudojusi 87 mln. vartotojų duomenis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kilus „Facebook“ ir „Cambridge Analytica“ skandalui, bendrovė kaltinta netinkamai rinkusi ir panaudojusi 87 mln. vartotojų duomenis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 9:18 AM, atnaujinta Feb 13, 2019, 9:56 AM

Tikimasi, kad europarlamentarai paragins „Facebook“ leisti ES institucijoms atlikti išsamų įmonės auditą, kuris padėtų įvertinti, ar asmeniniai vartotojų duomenys tinkamai saugomi.

Kilus „Facebook“ ir „Cambridge Analytica“ skandalui, bendrovė kaltinta netinkamai rinkusi ir panaudojusi 87 mln. vartotojų duomenis. EP veikiausiai sieks, kad „Facebook“ atnaujintų savo platformą pagal naująjį ES asmens duomenų apsaugos reglamentą.

EP nariai, savo ruožtu, diskutuos dėl to, kaip užkirsti kelią rinkimų manipuliacijai socialiniuose tinkluose bei pritaikyti ES konkurencijos taisykles skaitmeniniam amžiui.

Balsavimas dėl duomenų apsaugos rezoliucijos EP vyks ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.