„Facebook“ ir „Twitter“ nerado įrodymų dėl Kinijos kišimosi į artėjančius JAV rinkimus

Socialiniai tinklai „Facebook“ ir „Twitter“ nerado jokių požymių, kad Kinija kišasi į artėjančius JAV vidurio kadencijos rinkimus, trečiadienį pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi abiejų bendrovių pareiškimais.

 Socialiniai tinklai „Facebook“ ir „Twitter“ nerado jokių požymių, kad Kinija kišasi į artėjančius JAV vidurio kadencijos rinkimus, trečiadienį pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.<br> PA Images / Scanpix nuotr.
 Socialiniai tinklai „Facebook“ ir „Twitter“ nerado jokių požymių, kad Kinija kišasi į artėjančius JAV vidurio kadencijos rinkimus, trečiadienį pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.<br> PA Images / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Oct 24, 2018, 3:40 PM

„Socialinių tinklų milžinės anksčiau skelbė, kad dezinformacijos kampanijas prieš lapkričio 6-ąją vyksiančius rinkimus veikiausiai pradėjo Rusija ir Iranas. Bet abiejų bendrovių atstovai, kalbėję su anonimiškumo sąlyga, pareiškė neradę įrodymų, kad tokią veiklą vykdo Kinija“, – informavo „Bloomberg“.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas rugsėjį pareiškė, kad Kinija mėgino įsikišti į artėjančiu JAV vidurio kadencijos rinkimus. Vėliau D. Trumpas teigė, kad Maskva ir Pekinas tikrai mėgino paveikti 2016-ųjų JAV prezidento rinkimų rezultatus, bet pabrėžė, jog būtent Kinijos veiksmai kelia jam didžiausią nerimą.

„Ir aš manau, kad Kinija – rimtesnė problema“, – tuomet kalbėjo Baltųjų rūmų vadovas.

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as irgi apkaltino Kiniją kišimusi į Amerikos demokratiją.

Pekinas savo ruožtu paragino Vašingtoną atsisakyti tokių „nepagrįstų“ kaltinimų ir patikino, kad Kinija nesikiša į kitų valstybių reikalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.