Programėlė „Smart-ID“ tapo aukščiausio lygio el. parašu

Elektroninio tapatybės patvirtinimo įrankio „Smart-ID“ el. parašas pasiekė aukščiausią saugumo lygį – QES. Nuo šiol jis yra lygiavertis ranka rašytam parašui, t. y. vartotojai, naudodamiesi „Smart-ID“ programėle, gali teisėtai pasirašyti bet kokius elektroninius dokumentus ir jie pripažįstami visoje Europos Sąjungoje.

 Elektroninio tapatybės patvirtinimo įrankio „Smart-ID“ el. parašas pasiekė aukščiausią saugumo lygį – QES.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Elektroninio tapatybės patvirtinimo įrankio „Smart-ID“ el. parašas pasiekė aukščiausią saugumo lygį – QES.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 3:09 PM

Nuo pat „Smart-ID“ programėlės atsiradimo pernai kovą buvo siekiama, kad šis sprendimas taptų lygiavertis asmens tapatybės kortelei ar m. parašui ir tai įvyko. Visi nauji „Smart-ID“ vartotojai jau gali pasirašyti kvalifikuotu el. parašu QES (angl. Qualified Electronic Singnature). „Smart-ID“ – pirmasis elektroninio pasirašymo įrankis Baltijos šalyse, kurio techninis sertifikavimas buvo atliktas pagal ES reglamentą eIDAS.

Po kruopščiai atlikto sertifikavimo „Smart-ID“ pripažintas kaip kvalifikuoto parašo kūrimo įrankis QSCD (angl. Qualified Signature Creation Device), – tai yra aukščiausio galimo saugumo lygio sprendimas ES. Būtent QSCD techninis sprendimas suteikia galimybę vartotojams skaitmeninius dokumentus pasirašyti kvalifikuotu el. parašu.

„Siekti aukščiausio saugumo lygio buvo ilgai trukusi, tačiau naudinga patirtis. Visa komanda džiaugiasi, kad dabar savo klientams galime suteikti tai, ko jie laukė. „Smart-ID“ kaip tapatybės patvirtinimo produktas atveria naujas galimybes, o elektroninių paslaugų tiekėjams ir jų vartotojams tai garantuoja patikimumą. Šis pokytis – labai svarbus šimtams tūkstančių „Smart-ID“ vartotojų“, – sako Kalev Pihl, „SK ID Solutions“ vadovas.

Visi nuo š. m. lapkričio 8 d. išduodami „Smart-ID“ (išskyrus „Basic“ lygio) automatiškai bus QSCD. Anksčiau užsiregistravę vartotojai, norintys programėle pasirašyti QES – kvalifikuotu elektroniniu parašu, – turėtų užsiregistruoti iš naujo naudojantis m. parašu arba asmens tapatybė kortele.

„Smart-ID“ yra nemokamas tapatybės patvirtinimo ir pasirašymo elektroniniu parašu įrankis. Programėlę galima atsisiųsti ir naudoti „Android“ bei iOS išmaniuosiuose įrenginiuose. Baltijos šalyse yra per 1,3 mln. „Smart-ID“ vartotojų, atliekančių daugiau nei 20 mln. transakcijų per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.