Ir vėl tie estai: patobulino karinį droną, dabar tai visiškais kitas orlaivis

Estijos kompanija „Threod Systems“ atskleidė savo naujausią kūrinį: nepilotuojamą orlaivį su vertikalaus kilimo ir leidimosi (angl. vertical take-off and landing, VTOL) galimybe.

 Estijos kompanija „Threod Systems“ atskleidė savo naujausią kūrinį: nepilotuojamą orlaivį su vertikalaus kilimo ir leidimosi galimybe.<br> „Threod Systems“ nuotr.
 Estijos kompanija „Threod Systems“ atskleidė savo naujausią kūrinį: nepilotuojamą orlaivį su vertikalaus kilimo ir leidimosi galimybe.<br> „Threod Systems“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2018, 8:12 AM

Kompanija socialiniuose tinkluose pasidalino bepiločio orlaivio vaizdais su prierašu: „Didžiuojamės pranešdami, kad „Threod Systems“ į savo orlaivį „Stream C“ sėkmingai integravome VTOL galimybes. „Stream C“ yra laikomas pirmos NATO klasės bepiločiu, kuris vykdo antros klasės užduotis – o įdiegusi VTOL, „Threod“ atsiduria patogioje rinkos pozicijoje“.

Pereinamieji algoritmai ir fiksuoto sparno VTOL funkcijos buvo sukurtos „Threod Systems“, jau egzistuojančiam savarankiškam „Threod“ autopilotui.

VTOL suteikia daug mobilumo ir patogumo, ypač sudėtingo reljefo sąlygomis. Tai leidžia bepiločius orlaivius naudoti izoliuotoje aplinkoje, apribotoje erdvėje ir miesto sąlygomis, rašo „Defence Blog“. Taip pat tai leidžia vykdyti operacijas natūralioje aplinkoje – miškuose ar kalnuotose vietovėse. Bepilotį orlaivį, turintį VTOL galimybę, galima valdyti iš karinio ar gelbėjimo operacijų laivo.

Šiuo matu stiprėja tendencija diegti VTOL į vis didesnius bepiločius.

Pasak pačios kompanijos, pirmas viešas „Stream C VTOL“ pristatymas vyks tarptautinėje gynybos technologijų parodoje „IDEX 2019“, kuri Abu Dabyje (JAE) vyks vasario 17-25.

„Threod Systems“ specializuojasi bepiločių orlaivių sistemų, skirtų informacijos rinkimui ir naudojimui karinėse, vyriausybinėse ir civilinėse srityse kūrime, gamyboje ir valdyme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.