To dar nematėte: NASA inžinierius vagims atkeršijo unikaliu būdu

Žinoma, vagys pykdo visus. Bet ši istorija – gyvas įrodymas to, kad inžinieriai yra pavojingesni už įprastus žmones, ir jų apvaginėti tikrai nevertėtų.

 Kai vagys, nušvilpiantys siutinius mirtinai užerzino NASA inžinierių, šis nepagailėjo šešių mėnesių darbo, kad sukurtų „keršto mašiną“.<br> Stop-kadrai
 Kai vagys, nušvilpiantys siutinius mirtinai užerzino NASA inžinierių, šis nepagailėjo šešių mėnesių darbo, kad sukurtų „keršto mašiną“.<br> Stop-kadrai
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 9:31 AM

Markas Roberis devynerius metus dirbo NASA’os Reaktyvinio judėjimo laboratorijoje (septynerius iš jų – prie marsaeigio „Curiosity“, kuris dar ir šiandien ropinėja po Raudonąją planetą), o vėliau tapo plačiai žinomas ir internete – savo „YouTube“ kanale jis ėmė kurti mokslo populiarinimo laidas ir „pasidaryk pats“ projektus.

Ir kai vagys, nušvilpiantys jam į namus pristatomus siutinius mirtinai užerzino (o policija pareiškė, kad nieko negali padėti), vyras nepagailėjo šešių mėnesių darbo, kad sukurtų „keršto mašiną“ – specialų prietaisą, itin nemaloniai nustebinantį ilgapirščius.

Patį M.Roberio video galite rasti straipsnio pabaigoje, o čia, jei trumpai, kaip tas visas velnio aparatas veikia:

„Keršto mašina“ paslėpta realistiškoje „Apple Home Pod“ garsiakalbio pakuotėje, apvyniotoje plastiku, paliekama namo prieangyje.

Bet vietoje garsiakalbio, viduje įrengta sandari sistema, kurioje paslėpti keturi išmanieji telefonai, filmuojantys aplinką (taigi, ir vagį) 360 laipsnių kampu.

Pakuotėje taip pat įrengta GPS siųstuvas ir akcelerometras, kuris, pajutęs, kad dėžė yra pajudinta, įjungia vaizdo įrašinėjimą telefonais.

Žinoma, M.Roberis nesusilaikė ir nuo juokelių. Pavyzdžiui, ant siuntinio etiketės matyti kad jis skiriamas „Hariui ir Marvui“, o siuntėjas – Kevinas McCallisteris. Pastarasis yra filmo „Home Alone“ (liet. „Vienas namuose“) herojus, kūręs spąstus vagišiams Hariui ir Marvui.

Pakuotės viduje yra jutikliai, kurie „keršto mašinai“ praneša, kad viršutinė pakuotė nuimta. Gavus tokį signalą, įsijungia savotiškas malūnėlis, į aplinką išberiantis debesį blizgučių. To rezultatas – aplinka, kurioje atidaroma pakuotė, tampa panaši į kambarį po vakarėlio: pilną erzinančių blizgučių, kuriuos ne taip jau ir lengva išvalyti.

Žinoma, ne viskas baigiasi taip jau taikiai. Sistemoje įmontuotas ir sintetinis „bezdalų aerozolis“ (angl. fart spray), į aplinką išpurškiantis ne patį maloniausią aromatą.

Kiek buvo sėkmingas projektas, ir kaip į staigmenas reagavo vagišiai, galima pasižiūrėti šiame nuotaikingame videosiužete:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.