„Huawei“ įkūrėjas: bendrovė niekada neatskleistų savo klientų duomenų

Susitikime su tarptautine žiniasklaida „Huawei“ būstinėje Šendžene įmonės įkūrėjas ir generalinis direktorius Ren Zhengfei užtikrino, kad „Huawei“ niekada nėra sulaukusi Kinijos vyriausybės prašymo perduoti klientų duomenis, taip sumažindamas pastaruoju metu kilusį nerimą dėl „Huawei“ įrenginių naudojimo saugumo, rašoma pranešime spaudai.

 Ren Zhengfei (dešinėje) teigia, kad nepaklustų Kinijos valdžios (prezidentas Xi Jinping, kairėje) nurodymams atskleisti vartotojų duomenis.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Ren Zhengfei (dešinėje) teigia, kad nepaklustų Kinijos valdžios (prezidentas Xi Jinping, kairėje) nurodymams atskleisti vartotojų duomenis.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 8:48 AM

„Kinijos užsienio reikalų ministerija oficialiai patvirtino, kad joks Kinijos įstatymas nereikalauja suteikti prieigos prie vartotojų duomenų. „Huawei“ ir aš asmeniškai niekada nesulaukėme iš vyriausybės jokių užklausų suteikti slaptą informaciją“ – patikino Ren Zhengfei.

Taip pat įmonės įkūrėjas pabrėžė, kad „Huawei“ niekada neleistų Kinijos vyriausybei prieiti prie klientų duomenų, net jei Pekinas to reikalautų: „Kalbant apie kibernetinį saugumą ir privatumo apsaugą, mes esame įsipareigoję būti savo klientų pusėje. Niekada nepakenksime jokiai kitai valstybei ar žmogui“.

Interviu metu Ren Zhengfei atvirai dalijosi savo istorija, pasaulėžiūra ir vertybėmis, jis teigė mylintis savo šalį, bet niekada nepadarysiąs nieko, kas galėtų pakenkti kitai nacijai ar žmogui. „Huawei“ įkūrėjas pabrėžė, kad jam niekas nesutrukdys pasipriešinti vyriausybei, jei ši reikalautų suteikti vartotojų duomenis.

„Verslo subjekto vertybės privalo pirmiausia būti orientuotos į klientą ir jo poreikius. Esame verslo įmonė, todėl turime laikytis šių taisyklių. Manau, kad pasakiau pakankamai aiškiai – mes neabejotinai atmestume bet kokią užklausą suteikti vartotojų duomenis“, – užtikrino Ren Zhengfei.

Paprašytas pasidalinti kompanijos ateities planais, Ren Zhengfei teigė, kad 2019-ieji „Huawei“ gali būti kupini iššūkių ir sunkumų tarptautinėse rinkose: „Šiais metais mes vis dar tikimės pajamų augimo, tačiau jis gali būti mažesnis nei 20 proc.“, – žurnalistams sakė „Huawei“ įkūrėjas.

Kalbėdamas apie ateitį R. Zhengfei taip pat išryškino nuolatinio tobulėjimo svarbą: „Tikiu, kad tol, kol kursime patrauklius produktus, turėsime klientų. Labai svarbu gerinti įmonės vidinį valdymą ir tobulinti produktus bei paslaugas: tai yra būdas spręsti kintančio pasaulio iššūkius“, – sakė jis.

Bendrovė tikina, kad privatumo apsauga įmonei nėra tik teisinis reikalavimas – kibernetinis saugumas ir privatumo apsauga yra ir visuomet išliks „Huawei“ prioritetu. Pastaruosius 30 metų „Huawei“ produktais ir technologiniais sprendimais naudojasi klientai daugiau nei 170-yje šalių ir regionųir įmonė teigia ir toliau dėsianti visas pastangas siekiant užtikrinti produktų ir paslaugų privatumą ir saugumą.

Prieš patekdami į rinką, „Huawei“ įrenginiai tikrinami atliekant tūkstančius griežtų testų ir sertifikavimo procedūrų, kurias vykdo šimtai institucijų, įskaitant valdžios priežiūros institucijas, ryšio tiekėjus ir nepriklausomas įmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.