Oksfordo universitetas nebepriims mokslinių tyrimų dotacijų iš „Huawei“

Oksfordo universitetas dėl saugumo sumetimų laikinai sustabdė visų Kinijos technologijų milžino „Huawei“ mokslinių tyrimų dotacijų skyrimą, praneša BBC.

Zumapress / Scanpix nuotr.
Zumapress / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-17 23:34

„Huawei“ buvo informuotas apie universiteto sprendimą. Sustabdytos tiek mokslinių tyrimų dotacijos, tiek ir filantropinio pobūdžio parama iš „Huawei“, – teigiama Oksfordo universiteto pranešime.

„Sprendimas buvo priimtas, atsižvelgiant į viešumoje pasirodžiusį nerimą dėl Jungtinės Karalystės (JK) ir „Huawei“ partnerystės saugumo“, – sakė universiteto atstovai.

Elektroniniame laiške, kurį gavo universiteto informatikos doktorantai, rašoma, kad visos naujos mokslinių tyrimų dotacijos, kurias suteikė „Huawei“, yra sustabdomos mažiausiai trims mėnesiams.

Anksčiau ketvirtadienį laikraštis „South China Morning Post“ paskelbė, kad kai kurie Oksfordo universiteto studentai gavo laiškus, kuriuose rašoma, kad universiteto paramos priežiūros komitetas susitikime nusprendė „sustabdyti „Huawei“ leidimą teikti mokslinių tyrimų dotacijas“.

„Komitetas sprendimą peržiūrės po 3-6 mėnesių, tačiau šis sprendimas niekaip nepaveiks jau pradėtų tyrimų projektų“, – rašoma laiške studentams.

„Jei palaikote ryšį su „Huawei“ atstovais, raginame nenutraukti ryšių, tačiau prašome neatskleisti konfidencialios informacijos, susijusios su studijomis Oksforde“, – universiteto administracija įspėja studentus.

Gruodį laikraštis „The Telegraph“ pranešė, kad Didžiosios Britanijos parlamento Užsienio reikalų komiteto nariai paragino šalies universitetus „itin atsargiai“ palaikyti ryšius su „Huawei“. Technologijų bendrovė susidūrė su kritika ir sankcijomis visame pasaulyje dėl artimų santykių su Kinijos komunistų partija.

Be dabar finansuojamų tyrimų projektų Oksfordo universitete, „Huawei“ pažadėjo skirti 5 mln. svarų (5,69 mln. eurų) 5G mobiliojo ryšio inovacijų centro įkūrimui Surėjaus universitete. „Huawei“ taip pat yra investavęs 1 mln. svarų (1,14 mln. eurų) į kompiuterių laboratoriją Kembridžo universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.