Estijos ekspremjeras: šioje srityje Lietuva nepralenkiama

„Lietuvos ambicija tapti fintech ir blockchain lydere regione išskiria ją tiek regione, tiek Europos kontinente. Formuojant blokų grandinės technologijų tendencijas Lietuva šiai dienai nepralenkiama“, sako buvęs Estijos Ministras Pirmininkas Taavi Roivas.

 Formuojant blokų grandinės technologijų tendencijas Lietuva šiai dienai nepralenkiama, sako buvęs Estijos Ministras Pirmininkas Taavi Roivas.<br> 123RF nuotr.
 Formuojant blokų grandinės technologijų tendencijas Lietuva šiai dienai nepralenkiama, sako buvęs Estijos Ministras Pirmininkas Taavi Roivas.<br> 123RF nuotr.
T. Roivas: „Blockchain Centre“ gimsta konkrečios vizijos ateičiai.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
T. Roivas: „Blockchain Centre“ gimsta konkrečios vizijos ateičiai.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-01-22 15:14

Pasak jo, sinergija tarp svarbiausių valstybės institucijų, nacionalinio banko ir investicijų pritraukimo agentūros ir ne pelno siekiančio „Blockchain centro“ yra unikali, Lietuva tampa juridiškai patrauklia šalimi testuoti naujausius technologijų projektus, investuotojai čia jaučiasi saugiai.

„Verta pasakyti, kad Lietuvos pagrindinis pranašumas yra giluminis naujų technologijų supratimas. Jūsų „Blockchain Centre“ Vilnius tapo tikruoju technologijų bendruomenės traukos centru. Čia gimsta konkrečios vizijos ateičiai“, teigia „Blockchain Centre“ Vilnius valdybos narys T. Roivas.

Prieš metus Vilniuje įkurtas „Blockchain Centre“ projektams padėjo pritraukti per 5 milijonus eurų, priėmė delegacijas iš keturiasdešimties valstybių, suorganizavo daugiau nei 70 įvairaus formato renginių, kuriuose savo patirtimi dalinosi per 170 technologijų ekspertų, verslo, politikos atstovų, investuotojų. Šių metų strateginiai tikslai – kryptingai ugdyti blockchain ir DI startuolius, organizuoti specializuotas verslo misijas į Europos ir Azijos šalis, vykdyti blockchain mokymus įmonių vadovams ir vystyti talentų paieškos programą.

Tarptautinis „Blockchain centre“ Vilniuje įkurtas Europos parlamento nario, inovacijų eksperto, verslininko Antano Guogos iniciatyva. „Blockchain Centre“ Vilnius į strategiškai svarbų trikampį sujungė tris žemynus: Europą, Aziją, Australiją. Šiandien mes tik dalinai išnaudojame turimas galimybes, bet Europoje ir pasaulyje jau esame gerai žinomi. Džiaugiuosi, kad Lietuva yra viena iš lyderių formuojant AI ir blockchain tendencijų darbotvarkę“, teigia A. Guoga.

Šį trečiadienį Vilniuje, Centro metinėje konferencijoje pagrindinis dėmesys bus skiriamas blokų grandinės potencialui tarptautinėje prekyboje, teisinio reguliavimo tendencijoms ir vadinamųjų smart kontraktų panaudojimui skaitmenizuojant ir automatizuojant verslą.

Į Lietuvą atvyksta atstovai iš Pasaulio Prekybos organizacijos, Europos komisijos startuolių ir inovacijų departamento, buvęs Estijos premjeras Taavi Roivas, blockchain technologijų milžinės „ConsenSys“ vyriausiasis inžinierius Damien Conroy (Airija).

Įžvalgomis dalinsis LR Finansų ministras Vilius Šapoka, Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas, Europos parlamento narys Antanas Guoga, sėkmingų blockchain projektų atstovai iš Šveicarijos, Jungtinės Karalystės ir Latvijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.