Keturi įdomūs dirbtinio intelekto taikymai praktikoje

Prieš keletą savaičių Las Vegase vykusioje technologijų parodoje „CES 2019“ kompanija „Samsung“ tarp įspūdingiausių savo naujienų pristatė ir 8 inovacijų dirbtuvėse „C-Lab“ sukurtus projektus. Nuo vaizdo įrašų kūrimo, prisitaikančio vaizdo monitoriaus iki klausos pagalbininko – viskas, neabejotinai, paremta dirbtinio intelekto veikimu. Pristatome jums keturias įdomiausias ir netikėčiausias technologijų startuolių išvystytas kūrybines idėjas.

  Nuo vaizdo įrašų kūrimo, prisitaikančio vaizdo monitoriaus iki klausos pagalbininko – viskas paremta dirbtinio intelekto veikimu.<br> 123RF iliustr.
  Nuo vaizdo įrašų kūrimo, prisitaikančio vaizdo monitoriaus iki klausos pagalbininko – viskas paremta dirbtinio intelekto veikimu.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 10:15 AM

„MEDEO“ – vaizdo filmukų kūrimui

Inovacijų dirbtuvėse „C-Lab“ sukurta programėlė „MEDEO“ iš esmės pakeis mėgstančių filmuoti ir kurti vaizdo filmukus kūrybinį procesą. Tai yra pirmoji pasaulyje momentinė vaizdo įrašų kūrimo sistema išmaniesiems, kuri leidžia vartotojams filmuoti ir redaguoti įrašus tuo pačiu metu.

Dirbtinio intelekto pagalba vaizdo įrašų kūrimo paslauga automatiškai analizuoja nufilmuotas ir programėlei pateiktas scenas bei kontekstą, taip pritaikydama labiausiai tinkančią foninę muziką ir integruodama papildomus vaizdo efektus. Taip pat technologija geba sujungti iš anksto nufilmuotus įrašus su tiesiogiai transliuojamu vaizdu.

Nuo šiol megėjiškų filmukų kūrėjams nebereikės praleisti ilgų naktų prie kompiuterio, karpant ir montuojant vaizdo medžiagą. Šios inovacijos kūrėjai teigia, kad dėka „MEDEO“ vien išmaniuoju bei keliais mygtukų paspaudimais galima dar įrašinėjant vaizdą jį sulieti su kitais įrašais, iš karto jį redaguoti ir išsaugoti kaip profesionalų kurtą filmuką.

„Girin“ – gerai savijautai palaikyti

Nepaprastai didelė dalis žmonių skundžiasi galvos, pečių juostos ir nugaros srities skausmu. Viena iš pagrindinių priežasčių lemiančių tokį skausmą yra ilgos valandos netaisyklingo sėdėjimo prie kompiuterio ekrano. Inovacijų dirbtuvėje „C-Lab“ dirbantys startuoliai rado ir pasiūlė sprendimą, kaip pakeisti sėdėjimo įpročius darbe.

Automatiškai prie žmogaus sedėjimo aukščio prisitaikantis „Girin“ vaizdo monitoriaus stovas užtikrina, kad vartotojas išlaikytų taisyklingą laikyseną prie kompiuterio visą darbo dieną. Išnaudodamas dirbtinį intelektą, stovas nuolat stebi priešais sėdinčio asmens laikyseną, ypatingą dėmesį skirdamas galvai ir kaklui. Įrenginys, pastebėjęs netaisyklingą sėdėjimą, pakelia monitorių taip, kad vartotojas to akimis net nepastebi, tačiau iš karto pakeičia savo sėdėjimo poziciją. Tokia inovacija vartotojams leis pakeisti sėdėjimo įpročius ir pagerinti galvos, pečių bei nugaros laikyseną.

„Perfume Blender“ – kvepalams kurti

Tai dirbtiniu intelektu paremta mobilioji programėlė, leidžianti vartotojams su specialiai tam pritaikytu įrenginiu išsirinkti ar patiems susikurti kvepalus. „Perfume Blender“ vartotojams padės išsirinkti sau patinkantį kvapą pagal sudedamąsias dalis.

Kai vartotojai nufotografuoja mėgstamiausią savo kvepalų buteliuką, programėlė išanalizuoja sudedamąsias dalis ir rekomenduoja kvepalų receptus. Vartotojas pagal pateiktas rekomendacijas gali pasigaminti kvepalus arba naudodamasis specialiu prietaisu susikurti savo, koreguodamas kvapiųjų medžiagų santykius ir pridedamas vieną ar kelis ingredientus iš siūlomų aštuonių. Taip pat kvapiųjų medžiagų skaičių galima papildyti, įsigyjant labiausiai patinkančias. „Perfume Blender“ leidžia ne tik gaminti labiausiai patinkantį kvapą, tačiau dalintis jo sudedamosiomis dalimis su kitais per mobiliąją programėlę.

„SnailSound“ – klausos gerinimui

„SnailSound“ yra išmanus klausos asistentas, susidedantis vos iš dviejų komponentų – specialios išmaniosios programėlės ir ausinių. Naudojant paprastus klausymo testus, programėlė analizuoja vartotojo pageidaujamus garsus ir atitinkamai koreguoja ausinės garso nustatymus, kad gaunamas garsas būtų aiškesnis. Taip pat dirbtiniu intelektu paremta technologija stiprina negirdimą garsą ir slopina foninį triukšmą, taip suteikdama visiškai naują patirtį klausos sutrikimą turintiems asmenims.

Naujausias „SnailSound“ klausos asistento sprendimas turėtų padėti visiems žmonėms sumažinti klausos sutrikimo problemas, o kūrėjų manymu, jis leistų ateityje visiškai atsisakyti brangiai kainuojančių klausos aparatų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.