„Revolut“ įkūrėjas paneigė informaciją apie kompanijos serverius

Paskutiniu metu Lietuvos žiniasklaidoje iškilus fintech kompanijos „Revolut“ temai, jos įkūrėjas Nikolajus Storonskis išplatino atvirą laišką, kuriame komentuoja pasklidusią informacija, o tame tarpe – ir teiginį apie kompanijos serverių perkėlimą į Rusiją.

 N. Storonskis: Bet kokios spėlionės apie mūsų serverių ir duomenų perkėlimą į Rusiją yra visiškai neteisingos.<br> A. Rutkausko nuotr.
 N. Storonskis: Bet kokios spėlionės apie mūsų serverių ir duomenų perkėlimą į Rusiją yra visiškai neteisingos.<br> A. Rutkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2019, 10:01 AM

„Noriu patikinti, kad bet kokios spėlionės apie mūsų serverių ir duomenų perkėlimą į Rusiją yra visiškai neteisingos. Visi „Revolut“ serveriai yra tik Didžiojoje Britanijoje ir Europos Sąjungoje, kaip kad to reikalauja reguliaciniai reikalavimai. Vieną kartą jau esame viešai paneigę teiginius apie serverių ir informacijos laikymą Rusijoje – ir vėliau šie teiginiai spaudoje buvo paremti informacija, kad taip elgtis mes negalima paprasčiausiai dėl galiojančio reguliavimo. Gali būti, kad ateityje, plečiantis į šalis už Europos Sąjungos ribų, kai kurie serveriai turės būti ir kaikuriose iš tų šalių, pagal vietos reguliacinius reikalavimus – tačiau visais atvejais, vietos serveriuose bus saugoma tik vietos vartotojų informacija, – rašo N.Storonskis. – Spėliojimai, kad Europos Sąjungos klientui atliekant pinigines operacijas su klientais Rusijoje, ES kliento duomenys bus prieinami ir Rusijos institucijoms, yra neteisingi. To nebus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.